Den bedste opskrift drømmekage

For mig er dette den bedste opskrift på drømmekage og det er selvfølgelig min mors opskrift på drømmekage.

Drømmekage fra brovst, kokoskage eller bare drømmekage. Denne opskrift har mange navne og er kage er en klassiker som altid vækker begejstring på et kagebord. 

Hun tegnede opskriften til mig, da jeg bagte den inden jeg kunne læse. Den er så nem at gå til, at det største problem faktisk er om man er gammel nok til selv at tage en kage ud og ind af ovnen. Den eneste ting man skal være opmærksom på er at man ikke kommer til at piske luften ud af dejen, når melet kommer i.Der ud over skal man vide at bagepulver begynder at virke så snart det kommer i kontakt med væske. Kagen skal altså i ovnen så snart dejen er vendt sammen.

 

Drømmekage

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 20

Ingredienser

  • 6 stk æg
  • 500 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g margarine
  • 4 dl mælk
  • 500 g mel
  • 5 tsk bagepulver

Glasur

  • 250 g margarine
  • 200 g kokosmel
  • 500 g farin
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker i 5 minutter med en elpisker ved høj hastighed
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
  • Smelt margarinen i en gryde. Brug lidt af margarinen til at smøre bradepanden med med.
  • Hæld mælken og i det smeltede margarine og held derefter blandingen over i æggemassen. Vend dejen sammen med en dejskraber, så du ikke slå luften ud af æggemassen.
  • Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen med dejskraberen. Vend ikke mere end nødvendigt, da du skal beholde så meget luft i dejen som muligt.
  • Hæld straks dejen i en stor bradepande som fylder hele ovnen. Sæt straks kagen i ovnen og bag den ca 20 minutter til kagen er gennembagt. Imens laves glasuren.

Glasur

  • Margarine, kokosmel, farin og mælk varmes i en gryde til farinen er smeltet. Rør ofte rundt, så det ikke brænder på.
  • Glasuren hældes på kagen, når kagen er færdigbagt. Kagen bages yderligere 5 minutter ved 220 grader almindelig ovn
  • Så er der bare tilbage at servere kagen. God fornøjelse

Har du lyst til at blive inspireret til flere kager til kagebordet kan du finde flere opskrifter her: Saras kager 

Prøv mine flødebolle kyllinger  Læs om brugen af et bagestål Pift en kage op med marengesfigurer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering