Hjemmebagte vafler til Isvafler

Det er slet ikke så svært at lave sine egne vafler og duften og smagen er del hele værd. Jeg er vokset op med stor vaffeldag i beboerforeningen.  Ud over en masse sjove aktiviteter for børn og fællesspisning var hele samlingspunktet faktisk hjemmelavede vaffelis. Min far har hele 4 jern som han sættet gasbrændere under når stor vaffeldag bliver afholdt hjemme Nord for Aarhus- jeg nøjes med et elektrisk. 

Portion til ca 15 vafler 

4,5 dl.vand

80 g sukker

50 g smør

1 æg

175 g hvedemel

evt. 0,5 ts vaniljesukker eller lidt kanel

Andre ting: Gerne et et isvaffeljern ellers tror jeg en pandekage pande og en fordeler til dejen kan gøre det. Et par bomuldshansker er gode til når du skal rulle vaflerne da de skal rulles mens de er helt varme. 

Et vaffeljern til isvafler kan f.eks. købes hos bagetid. Du kan se det ved at klikke her. (reklame)

 

  

Sådan gør du

  • Varm vand, sukker og smør op mens du rører til sukkeret og smørret lige er smeltet. 
  • Vej hvedemelet af i en stor skål og slå ægget ud i det. Pisk det sammen med en elpisker, så melet bliver rørt ud i ægget. Tilsæt vandblandingen lidt af gangen til du har en jævn tynd dej. Den er meget tynd.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 min. 
  • Hæld ca ½ – ⅔ dl på jernet af gangen, alt efter hvor store vafler du vil lave. De skal bage ca 4-5 min. De skal blive gyldne. 
  • Når vaflen har den rette farve rulles den til et krammerhus direkte på jernet/panden. Derfor er det godt at have tynde bomuldshansker på. Den bliver lynhurtigt sprød og knækker når den bliver taget af varmen.  
  • Skulle det utænkelige ske, at ikke alle vafler bliver spist, kan de færdige krammerhuse opbevares i en kagedåse i en uges tid uden at blive bløde.

Min mand lavede dette stativ til mig, da jeg skulle lave 100 is til en byfest (vi bor i en lille landsby). Det har jeg været rigtig glad for. Da vi havde jernet med hos nogle venner fandt mit datter på at bruge deres triptrap bakke. Den virkede også rigtig godt. Et smalt glas vil sikkert også kunne fungere som holder til vaflen lige et kølet af.

Isvaffeljern kan f.eks. købes ved bagebixen.dk og bomuldshansker på apoteket. Søg på nettet, så finder du nok et godt tilbud.

Husk øvelse gør mester og klem bunden godt sammen, så isen ikke drypper neden ud.

Hvis du kunne lide denne opskrift så prøv en af mine andre f.eks.

Sommerlagkage med rabarber-hindbærmousse

One thought on “Hjemmebagte vafler til Isvafler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.