Lime mascarpone creme

Denne lime mascarpone creme er super på en sød kagebund som f.eks. mazarin eller en brownie eller en sød gulerodskage. Her er rigeligt til 2 talkager eller et lag i en lagkage.

Ingredienser:

  • 150 g limecurd – Hvis du selv vil lave den skal du bruge 1/2 portion af den opskrift du finder nederst på siden.
  • 250 g mascarpone
  • 4,5 dl fløde

Piske mascarpone og limecurden sammen

Piske flødeskummet til det danner bløde toppe som kan stå.

Vend de to ting sammen og smag evt. til med lidt ekstra lime eller vanilje. Kom 1/3 del creme i sprøjteposen og sprøjt på kagen. Når du løber tør så kom en ny 1/3 i sprøjteposen. Dette gøres for ikke at komme til at varme for meget op, mens man holder på sprøjteposen og dermed kommer til at “smelte” cremen inde i posen.

Her har jeg brugt den til at pynte en talkage med. Kagen er en mazarinkage og den søde bund er super med den syrlige creme.

Lime-curd

Ingredienser

  • 3 øko lime +  ca. 1 dl limesaft. Du skal bruge  1,5 dl. limesaft i alt ( pres de 3 lime og ta’ resten fra en flaske limesaft)
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 70 g blødt smør i små klumper

Vask limefrugterne grundigt og riv det grønne skrald fint. Du må ikke rive det hvide med, da det er meget bittert.

Pisk sukker, saft og æg i en gryde under svag varme. Sukkeret må gerne blive opløst. Tilsæt smør og limeskal og varm curden op under konstant omrørring.  Den må ikke blive så varm at æggene skiller! Ikke noget vildt piskening, men bare for at det ikke bliver for varmt i bunden.

Curden begynder at tykne efter 5 min.Ta curden af og hæld den gemmen en sigte og hæld den på et glas. Når den er som Curden bliver mere stiv når den er kold. Opbevares i køleskabet til den skal bruges. Den kan godt holde en god uges tid.

[Print-me]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.