Shot glas cookies

Disse kager har jeg udviklet til danmarksindsamlingen 2019.

Til indsamlingen blev der samlet ind til piger rundt om i verden. Med Danmarksindsamlingen kan vi ikke rede alle piger i verden, men pengene kan blive brugt til “at plante et frø”/ give skolegang, en ny start og hjælp. Min tanke var at lave en kage som skulle symbolisere det at “så et frø” hos nogen. Derfor opfandt jeg disse urtepotte kager med små chokoladespire. 

Antal:
16 stk 2 x8 stk.

Ingredienser:

50 g. smør (stuetemperatur)

150 g. sukker

85 g brun farin

1 stort æg

285 g mel

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

140 g små mørke chokoladeknapper.

  • Pisk smør, sukker og brun farin sammen i 3 min. Pisk ægget i og pisk ved høj hastighed i 5 min.
  • Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen. Dejen skal være noget smulder. Ikke noget med at mase den sammen til en klump for så bliver den rigtig træls at få i formene
  • Vend chokolade stykkerne i.
  • Start med at fylde formene halvt op og mas dejen let sammen nede i formene med bagenden af en ske. Fyld dem helt om og mas sammen igen. Du kan kigge gennem formen om tjekke at der ikke er nogen huller.  Der skal ligge et lag øverst, som skal mases godt sammen, så man er sikker på at bunden bliver hel. Kagerne hæver kun en lille smule.
  • Bag kagerne i 22- 25 min. 180 grader almindelig ovn. 22 min, hvis de godt må være lidt seje og 25 min hvis de skal være sprøde over det hele.  Bunden blive altid sprød og gylden.
  • Lad kagerne stå i formen i 10 min, før du vrider dem ud af formen. De er bløde så længe de er varme.
  • Køl dem af på en rist.
  • Kan opbevares i mindst 2 uger i en kagedåse.

Kagerne kan fyldes med f.eks. chokolademousse, flødeskum og bær

 

Du kan også pensles dem indvendigt med smeltet chokolade og fylde dem med mælk. Hindbær grød eller andet flydende. Måske en baily til kaffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.