Studenterbrødskagemand

Studenterbrød er en klassiker og kan fåes i alle bagerier. Hos os bliver den også brugt til fødselsdage og så får den form som en kagemand. Billedet er af kagen til min søns 9 års fødselsdag.

Studenterbrødskagemand

Kagen består af mørdej, hindbærmarmelade , romkuglemasse og glasur. Denne opskrift rækker til 12-14 personer. Du kan lave den som en firkant og skære den i snitter, lave en sjov figur eller som her en kagemand.

Du skal bruge hindbærsyltetøj, flormelis og ingredienserne til mørdej og romkuglemasse.

Mørdej

  • Flormelis 80 g
  • Blødt smør 80 g
  • Hvedemel 160 g
  •  æg 1 lille
  • salt 1 nip
    Rør smørret ud i melet, salt  og flormelisen. Sammel dejen med ægget, men undlad at ælte den. Læg den på køl i 1 time. Rul den ud i 4 mm tykkelse på et bagepapir og forme/skær den ud i den figur du gerne vil have. Bag den 10 min ved 220 grade til den bliver lysebrun i kanten. Lad den køle af på en rist

Romkuglemasse

Her er hvad jeg kom i min masse, men man skal prøve sig lidt frem og passe på den ikke bliver for blød. Så hold lidt igen med syltetøjet. Jeg havde ikke lige marzipan på lager, men en klump af det vil også have gjort underværker.

  • 785 g kagerester ( lagkagebunde, chokoladekage, brownie, gulerodskage…….winerbrød)
  • 3 spsk. hindbær marmelade
  • 2 spsk. rom ( du kan bruge mere romessens i stedet for)
  • 1 tsk rom essens
  • 2 spsk. kakao

Ælt alle ingredienserne sammen og smag til med syltetøj, romessens, og kakao. Den bliver ikke ens to gange 🙂

Sådan samler du den

Når mørdejen er kold smøres der hindbærmarmelade ud op bunden. Form romkuglemassen så den er 2 cm tyk og læg den oven på syltetøjet. Det kan godt gøres i minde områder af gangen. Læge et stykke bagepapir over romkuglemassen og rul forsigtigt med en kagerulle, så overfladen bliver jævn og massen sætter sig fast i marmeladen.

Lav en tyk glasur af flormelis og vand og smør det ud på romkuglemassen. Pynt evt. med krymmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.