Go Back

Wonton med kylling

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Antal: 5 personer
Pris: 60 kr

Udstyr

  • Stor pande
  • Stor gryde

Ingredienser

  • 1 pakke wontondej
  • 500 g kyllingebryst
  • 1 stk løg
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kopper fintsnittet kål, f.eks. spidskål eller hvidkål
  • 3 stk forårsløg
  • 1 spsk fint hakket persille

Sådan gør du

  • Skær løgene i små stykker, og svits dem på panden sammen med olie og hvidløg.
  • Svits det finthakkede kål med.
  • Skær kyllingebrystet i små stykker imens
  • Tag løg og kål af panden og steg kyllingestykkerne på panden.
  • Skær forårsløgene i tynde ringe og tilsæt dem kødet.
  • Når kødet er færdigstegt kommes hakket persille, løg og kål tilbage i panden, og det hele smages til med salt og peber.
  • Tag et stykke wontondej, og læg lidt af fyldet på det. Det skal kunne foldes over midten, så fyldet kommer til at ligge i den ene ende af det nye rektangel.
    Fyldet på wontondejen
  • Herefter foldes fra dejhjørnet til modsat side. Dejen "vippes" i trekanter.
    Foldning af wontondej
  • Sæt en stor gryde over med olie til friturestegningen. Ca. 2-3 cm. olie i bunden.
  • Put 4-6 af wontonerne i gryden, og lad dem ligge til de bliver lækre gyldenbrune.
    Stegning af wonton
  • Når de er sprøde og lækre, tages de op, og lægges på et stykke køkkenrulle, så olien kan suges ud. Sørg for at hælde så meget som muligt fra først.
  • Når de er helt tørre, kan du evt. lægge dem i et fad og putte dem i ovnen ved svag varme, så de holder sig lune.