Go Back

mynteganache

Antal: 40 stk

Udstyr

  • 1 Gryde
  • 1 1 stavblender

Ingredienser

  • 50 ml fløde
  • 3 g friske mynteblade
  • 20 g glucose sirup 84%
  • 150 g hvid chokolade
  • 35 ml god mørk rom

Sådan gør du

  • Kog fløden op med myntebladene og lad det trække natten over i køleskabet. Har du ikke tid til dette så tilsæt evt. lidt ekstra mynte eller kog nogle af stængerne med, som du så tage op inden du blender.
  • Varm chokoladen op, så ca. halvdelen er smeltet.
  • Kog fløden med mynten op med glukosen.
  • Hæld den varme fløde over den let smeltede chokolade, og emulgér ganachen med en stavblender.
  • Tilsæt rom ved 40 grader, og emulgér igen så du har en lækker bløde ganache
  • Kom ganachen i en sprøjtepose, og køl den ned til stuetemperatur.
  • Sprøjt ganachen i skallerne oven på geléen. Bank forsigtigt formen, så ganachen flyder ud, og danner en jævn overflade. Lad ganachen krystallisere i skallerne natten over.