Havtorn-appelsinmousse

Denne mousse  får en super flot intens mørke gul farve som jeg ikke har set i andre mousse. Den kan  bruges mellem to lagkagebunde som en del af en kage, men den er altså helt genial oven på en browniebund hvor man har ca 1,5 cm brownie og 2,5 cm mousse. Jeg brugte den på en browniebund smurt med et tyndt lag mørk chokoladeganache. Jeg skar dem ud i små snitter og satte lidt chokolade snirkler på toppen at den gule mousse. Det var et stort hit. Billedet er lånt fra billede lånt fra https://www.matas.dk/stories-havtorn

Jeg indrømmer jeg køber havtorn på frost. En eller anden dag vil jeg prøve at plukke selv – det er på “to do” listen.

 

Havtorn-appelsin mousse

Ingredienser

Her er nok til 2-2,5 cm x  40 cm x 25 cm

  • 500 g havtorn
  • 300 g. friskpresset appelsinsaft. Riv evt. skralle fra appelsinerne med et juliennejern og brug dem til pynt.
  • 16 blade husblas
  • 3,5 dl sukker – smag dig lidt frem. Nogle appelsiner er sure andre søde
  • 1,5 ts. dr. oetker vaniljepasta. eller 3 ts vaniljesukker 
  • revet appelsinskal fra en øko appelsin 
  • 8 dl fløde

 

Sådan gør du

Riv appelsinskallen 

Læg husblasen i blød.

ta’ fløde ud af køleskabet

Kog havtorn, sukker, vanilje og appelsinsaft i 10 min 

si saften man mas så meget havtorn kød gennem en sigte du kan – uden at kernerne kommer med. 

Opløs husblassen i den varme saft og tilsæt den revet appelsinskal. Lad det køle ned til stuetemperatur.

Gør formen du skal bruge til moussen klar. Den er ret tynd, så den løber let ud, hvis der er revner i formen. 

Pisk fløde til en lind flødeskum, der lige akkurat danner toppe. 

Vend ⅓ af flødeskummet i saften med en dejskraber

vend ⅓ af flødeskummet i

Vend den sidste 1/3 del i og hæld moussen i formen. 

Denne opskrift kan f.eks. bruges sammen med bunden fra denne kage:

Brownie med chokoladegansache og passionsfrugtmousse.

Mangler du en justerbar kageform eller en springform så er her et par spændende hjemmesider.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.