Kirsebærganache

Her får du opskriften på kirsebærfyld til chokolader. Her er ganache nok til to bakker fyldt chokolade- selvfølgelig alt efter hvor meget ganache du vil have i.

Jeg har afprøvet fyldet både i hvide chokolade skaller og i mørk chokolade. De hvide sølvmalede er blevet brugt som pynt på en bryllupskage. De er søde og kirsebærene smager smukt igennem. Personligt er jeg til mørk chokolade, og synes at et helt kirsebær i hver eneste stykke chokolade er helt på sin plads.

Opskriften her er lavet i en blød silikoneform. Med en silikoneform er man sikker på at få chokoladerne ud og sådan startede jeg inden jeg blev sikker i at temperere chokolade.

Ingredienser

Færdige chokolader i hvide chokoladeskaller penslet med sølvstøv.

110 g hvid chokolade
25 ml piskefløde
25 g kirsebærsirup fra Amarena kirsebær
10 g glukosesirup

Amarena Kirsebær til fyld

Evt. bronse støv til at pensle på de færdige chokoladestykker

Chokolade til skaller f.eks. 400 g mørk 62% , eller hvid chokolade

Amarena Kirsebær ganache

  • Smelt den hvide chokolade forsigtigt.
  • varm piskefløde, kirsebær sirup og glukosesirip om til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
  • Vend rundt i det med en dejskraber til det samler sig, dæk det med film og stil det på køl. Efter 1 time er det kold og klar til brug, men den kan også stå til dagen efter. Hvis den er blevet for fast, kan du vende i den med en dejskraber inden du fylder den i en sprøjtepose.

Der findes utallige gode youtube-film om hvordan man laver fyldt chokolader – Her får du en kort udgave.

Mængden af chokolade til skallerne vil afhænge meget af dine forme. Fidusen er at smelte rigeligt og hælde det overskydende ud på et stykke bagepapir – så kan det altid genbruges.

Temperer chokolade til skallerne. Jeg kan godt lide 70% chokolade, men her er billederne nogle store halvkugler som jeg skulle bruge på en bryllupskage. Mørk chokolade og plastikforme er meget nemmere at arbejde med, en hvid chokolade og hårde plastikforme.  Du kan pensle formene “støv” så de bliver feks. gyldne. 

Du kan f.eks. købe spiseligt støv hos Bagetid (direkte link til side med spiseligt støv i div. farver)

Chokoladen skal være blank og helt uden klumper

 

Fyld de chokoladebakken og bank den hårdt i bordet så evt. lufthuller forsvinder. Det er ikke helt nemt i en blød silekoneform, men stiller du den på et skærebræt og banke skærebrættet i bordet virker det fint.  Det gode ved siliconeforme er at du er sikker på at de kommer ud.
 

Vend bakken om og ryst det overskydende chokolade ud.

 

Skrap bakken pæn og tjek hullerne, der skal være chokolade helt op til kanten i alle formene – ellers risikerer du at fyldet vil komme til at flyde ud fordi skallerne ikke bliver helt lukkede. Lad formen stå på køkkenbordet så chokoladen kan sætte sig. 

 

 

 

 

 

 

Når chokoladen har sat sig sprøjter du ganache i så skallerne er ca. halvt fyldte. 

Pres kirsebær ned i ganachen – et helt, en halv eller mindre stykker, alt efter formen på din bakke og hvor meget kirsebær du vil have i.

Fyld evt mere ganache i, men pas på ikke at overfylde skallerne, så de ikke kan lukkes. Lad gerne fyldet sætte sig et par timer. Bare lad den stå på køkken bordet. 

  • Temperer chokolade til bunden. Hæld chokolade over de fyldte chokolader. Skrab hurtigt bunden pæn.
  • Sæt bakken på køl en sidste gang i 20 min og så skulle de være klar til at falde ud af formen – såfremt du har tempereret godt:-)
Færdige chokolader

God fornøjelse.

Chokoladekurser

Siden denne opskrift blev lavet har jeg lært rigtig meget mere om chokolade og afholder nu kurser i Himmerland, samt tager ud til virksomheder og private med chokoladekurser.  Det kan du læse mere om her https://kagerforalle.dk/chokoladekursus-1/

På mine chokoladekurser og til private sælger jeg forme, termometre, skåle og kakaosmør. Du kan også købe forme lige her: bagetid  eller hos Det søde liv

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *