Rudolfkager – Mazarinkager med solsikkekaramel, vil vække opsigt til familie-jule-sammenkomsten eller som kalendergave til kollegerne.
Grundopskriften er opfandt til jeg til Den Store Bagedyst og er den samme som til Naja’s solsikker fra tv-udsendelsen. Rudolf passer bare bedre til vintermånederne. Mazerinkager med nøddekaramel kender mange nok fra bagerdisken og det er også en af mine yndlingskager. Rudolfkager, mazarinkager med solsikkekaramel er bare til lille kvist og har man f.eks. børn som ikke kan lide nødder, så er solsikker et super alternativ. Solsikkekaramel er faktisk også godt for pengepungen i forhold til hasselnødder.
Du skal bruge en bradepande på 20 x 30 cm samt dekorationskugler til øjne og næse evt. m&m’s pastiller eller andet slik
Rudolfkagerne består af mørdej, mazarinmasse, solsikkekaramel og pynt.
Ingredienser til Rudolfkager – Mazarinkager med solsikkekaramel
MørdejFlormelis 120 g MazarinmasseMarcipan 300 g Solsikkekaramel Smør 120 g solsikkekerne 200 g Pynt: Chokolade ( ca 50 % kakao) 150 g – Hvis man har noget kakaosmør kan man smelte lidt af det og hælde i chokoladen, så den bliver mere flydende |
|
Sådan laver du Rudolfkagerne.
Mørdej
Rør flormelis og smør sammen
Tilsæt æggeblommen under piskning og pisk til du har en ensartet masse
Bland salt i melet og held det i dejen.
Saml dejen uden at ælte for meget.
Læg dejen på køl i min. 30 min.
Mazarin
Hak marcipanen og rør det med sukker med håndmixeren med dejkroge.
Tilsæt smørret i små klumper. Pisk ægget i og vend til sidst melet i massen.
Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud til den er 2mm tyk. Du skal bruge en plade på 20 x 30 cm til bunden samt et langt bånd på 2,5 cm til kanten hele vejen rundt. Jeg bruger denne form: bradepande fra scanpan . Husk at lægge mel på bordet når du ruller ud så du kan få dejen af bordet.
Læg bagepapir i bradepanden, så du let kan få kagen op når den er færdigbagt. Læg den udrullede mørdej i bunden, sæt kanter på og tryk kanter og bund sammen.
Fordel mazarinmassen i formene i et jævnt lag.
Bag kagen ved 175 grader i ca 25-30 min. alt efter tykkelsen på formen. Mazarinen skal være fast, lysebrun, men endnu ikke helt færdigbagt. Mens ud venter laver du solsikke karamellen.
Sådan laver du Solsikkekaramel
Solsikkekaramel
Rist solsikkerne med salt olie på en pande.De skal tage farve og blive lysebrune.
Smelt smør, sukker og honning i en gryde, mens du rører i det.
Lad det tykne en lille smule så det bliver en tynd karamel, dog uden den bliver brun.
Ta’ det af varmen og tilsæt solsikkekerne
Fordel solsikkekaramellen på den næsten færdigbagte mazarinkage og bag den færdig ca 5-8 min.
Afkøl kagen helt inden du skære den ud.
|
Del kagen i to på den lange led og skær trekanter ud – stil kagerne på køl indtil du skal dyppe dem i chokolade.
Tegn nogle gevirer i passende størrelse på papir og læg papiret uden et et hvidt stykke bagepapir. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad mens du rører i den. Har du et termometer så hold øje med at den ikke kommer over 32 grader. Kom chokoladen i en sprøjtepose eller kræmmerhus og sprøjt gevirerne direkte på bagepapiret. Lad chokoladen sætte sig. Dyp trekanternes sider i chokoladen og stil kagerne på bagepapir til chokoladen er stivnet. Brug smeltet chokolade til at fastgøre gevirerne, øjne og til at sætte næser fast. Øjnene på kagerne herover er sukkerøjne fra dr. oetker. Du kan også købe sukkerøjne her: Bagetid og Hellerbergskager har et stort udvalg af øjne fra Wilton: Dem kan du finde her: Hellebergs kager |
Hvis du vil se sommerudgaven af kage så klik på Najas Solsikker.