Limecurd

Mange kender lemoncurd, men prøv denne variation med lime. Den er super at vende i flødeskum til en kage! Jeg lavede den første gang da jeg skulle pynte en bogstavskage til LAUGE. Her brugte jeg den sammen med mascarpone og flødeskum til at lave dutterne oven på kagen.

Ingredienser

  • 3 øko lime +  ca. 1 dl limesaft. Du skal bruge  1,5 dl. limesaft i alt ( pres de 3 lime og ta’ resten fra en flaske limesaft)
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 70 g blødt smør i små klumper

Vask limefrugterne grundigt og riv det grønne skrald fint. Du må ikke rive det hvide med, da det er meget bittert.

Pisk sukker, saft og æg i en gryde under svag varme. Sukkeret må gerne blive opløst. Tilsæt smør og limeskal og varm curden op under konstant omrørring.  Den må ikke blive så varm at æggene skiller! Ikke noget vildt piskening, men bare for at det ikke bliver for varmt i bunden.

Curden begynder at tykne efter 5 min.Ta curden af og hæld den gemmen en sigte og hæld den på et glas. Når den er som Curden bliver mere stiv når den er kold. Opbevares i køleskabet til den skal bruges. Den kan godt holde en god uges tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.