Langtidshævet pizzadej er bare det bedste. Jeg elsker pizza. Hele min familie elsker pizza og vi spiser det alt for tit – vil en diætist nok sige. Her er opskriften på en dej som skal hvile i ca 48 timer i køleskabet – genialt hvis du har tænkt frem og har en aften hvor madlavningen skal gå hurtigt. K
Langtidshævet pizzadej
Ingredienser
- 310 g pizzamel f.eks. caputo
- 2,5 g frisk gær
- 185 g vand
- 9 g salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Ælt melet i dejen lidt af gangen. Brug en rørermaskine med dejkrog eller start med en grydeske og så brug hænderne. Ælt dejen i 10 minutter og tilsæt så salten. Ælt i 2 min. mere. Nu skulle dejen gerne samle sig om dejkrogen.
- Lad dejen hvile på bordet i 15 min.
- Stram dejen op til en stor bolle med en glat overflade.
- Læg bollen i en lufttæt beholder i køleskabet i 35-48 timer
- 2 timer inden du skal bruge dejen tager du den ud af køleskabet, og deler den i to lige store boller på 250 g. Stram hver bolle op så den får en glat overflade. Læg bollerne på en meldrysset overflade, med et fugtigt klæde over eller en skål, så bollen ikke tørre ud.
- Bollen løftes over på en meldrysset flade og trykkes forsigtigt ud. Pas på aldrig at rører kanten. Jeg har lagt link ind til hvordan du kan trykke din pizza dej ud.
Opskriften her kan ganges op, hvis du skal bruge mere dej. Men den kan ikke laves på dagen, da dejen ikke kan når at udvikle sig.
Her er et link til hvordan jon fra Jons madklub laver en pizzadejen i hånden: håndæltning af pizzadej
Her er til link hvor Jon fra Jons Madklub fortælle en masse mere om pizzadej: Lær at lave verdens bedste napolitanske pizzadej
Her er et link til hvordan du kan trykke en pizza dej ud. Der findes et hav af mulighede, men brug aldrig en kagerulle, så trykker du luften ud af dejen. : sådan trykker du en pizza dej ud.