De lækreste julehjerter, peberkager, figurkager, sirupskager, honninghjerter :-)

Hvad skal man dog kalde disse kager. Honninghjerter  og peberkager høre julen til for nogle, men dette er faktisk hverken honningkager eller peberkager. De er lavet med sirup og masser af krydderier. Englænderne vil kalde dem gingerbread, men på dansk mangler de lidt et navn. Jeg vil nu kalde dem julehjerter. Opskriften er super nem og skal ikke trække i flere dage eller måneder som rigtige honningkager.

Dejen er den samme som jeg bruger til at bygge “honningkagehuse af”. Det er mine børns absolut favoritkage og vi kan også bage dem om sommeren dog bliver de udstykket mere som sommerfugle og blomster på den årstid. De er krydret og kan bages både helt sprøde eller med en blød midte. Personligt vil jeg gerne have dem lidt bløde.

Ingredienser

til 15 hjerter på 15 cm i diameter eller 30 små

  • 250 g mørk sirup
  • 150 g margarine
  • 150 g brun farin
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • 1 tsk ingefær
  • 2 tsk natron
  • 1 stort æg
  • 550 g mel + lidt til udrulning.

Til pyntning

  • Flormelis
  • æggehvide
  • frugtfarve eller pasta farve

Sådan gør du:

  •      I en stor gryde smeltes sirup, margarine og farine med middelvarme.
  •      Bland krydderierne i en skål og tilsæt dem i den varme masse under omrøring. 
  •      Tag gryden af varmen og  tilsæt natron under omrøring. Det vil bruse op så vær sikker på gryden kun er halv fyldt inden du kommer natronen i. 
  •      Sæt massen til afkøling til det er fingervarmt. 
  •      Tilsæt æg og rør derefter melet i. Så længe dejen er lun vil massen klistre, men når den kommer ned i stuetemperatur bliver den til at rulle ud.
  •      Dejen kan evt. gemmes på køl til dagen efter, men husk da at stille den ud i god tid inden du skal bruge den, da den ellers vil være meget hård at rulle ud.
  •      Rul dejen ud på bordet til den er ca. 4-5 mm tyk. Tryk dem ud og bag dem 7-8 min ved 200 grader alm. ovn. De er bløde når de er varme, men bliver sprøde når de bliver kolde. 
  • Køl dem helt ned inden du pynter med glasur. Lad glasuren størkne helt inden du komme dem i en dåse. Du kan også lave hul i dem og hænge dem på juletræet eller op i vinduerne som julepynt.

Mangler du udstikkere er her et par links til et stor udvalg Bagetid og hellerbergs kager 

Hvis du vil bygge et hus kan de se et her og læse om hvordan du samler det.

Honningkagehus – Opskriften på dejen.

Reklamelink: (køber du noget efter at have klikket på et af disse link, får jeg et lille beløb, som jeg bruger til at betale for min hjemmeside)

</a >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *