Grove brioche burgerboller

Briocheboller er luftige, bløde, lidt søde og helt perfekte til burgere. Normalt er det også en bolle med massere af smør og kun hvidt mel i dejen. Jeg har prøvet at lave den lidt sundere, uden den mister blødheden, luften og sødmen. Min dej stod i køleskabet i 24 timer, men mindre kan helt sikkert også gøre det, bare bollerne får et par timer på køkkenbordet efter der er formet. Dejen her kan også bruges til pølsebrød.

Antal: 16 boller

  • 15 g gær
  • 5 dl mælk
  • 2 ts salt
  • 2 ss honning
  •  2 æg
  • 1 dl olie
  • 175 g rugmel
  • 575 g hvedemel

Opløs gæret i mælken og rør honning, salt, æg og olie i. Tilsæt rug og hvede og ælt dejen 10-15 min i rørermaskinen. Den er fortsat lidt klistret. Læg en tallerken over og lad dejen hvile. Du kan stille den i køleskabet til næste dag eller lade den stå på køkkenbordet en times tid.

Drys mel på bordet og held dejen ud på melet. Skær dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Hvis dejen fortsat klistre kan du duppe dejklumperne med mel inden du triller. Tryk bollerne lidt flade så diameteren bliver stor. Og lad dem så hæve til dobbelt størrelse. Hvis bollerne kommer fra køleskabs temperatur skal de hæve 2 timer på køkkenbordet. Pensel dem med vand 2 gange under hævningen og pensel dem med æg inden de kommer i den varme ovn.

Bag bollerne ved 200 grader i 18 min. De har en sprød skorpe lige når de kommer ud, men den bliver blød når de har kølet lidt af.

 

One thought on “Grove brioche burgerboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.