Småkager til glasur

Glasur pyntede småkager har vi ikke den store tradition for i Danmark, men det er enligt synd, for det en en rigtig sjov aktivitet med børn.  Her er en klassisk mørdejs småkage med et lille tvist. 

Ingredienser:

160 g blødt smør

200 g sukker

1 æg

2 tsk vaniljesukker eller  Korn fra en vaniljestang

350 g mel + mel til at rulle dejen ud i

1 tsk. bagepulver

Lidt salt

50 g hampefrø 

Glasur: vand, flormelis og frugtfarve

Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen.  Pisk ægget i. Bland mel, bagepulver og salt  og saml dejen. Du skal ikke ælte, den skal kun lige trykkes sammen. Læg dejen på køl, gerne nogle timer. Rul dejen ud i 3. mm tykkelse. Kan godt kræve lidt træning at rulle en mørdej ud. Det er vigtig at få nok mel på bordet og lidt på kagerullen. Flyt dejen rundt på bordet i lidt mel, hver gang du f.eks. har rullet 5 gange. 

Stik kagerne ud i den ønskede form.  Bag dem ved 190 grader i ca 10-12 min. De skal lige blive lysebrune i kanten. Flyt kagerne over på en rist, når de er kommet ud af ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.