Glasur pyntede småkager har vi ikke den store tradition for i Danmark, men det er enligt synd, for det en en rigtig sjov aktivitet med børn. Her er en klassisk mørdejs småkage med et lille tvist.
Ingredienser:
160 g blødt smør
200 g sukker
1 æg
2 tsk vaniljesukker eller Korn fra en vaniljestang
350 g mel + mel til at rulle dejen ud i
1 tsk. bagepulver
Lidt salt
50 g hampefrø
Glasur: vand, flormelis og frugtfarve
Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen. Pisk ægget i. Bland mel, bagepulver og salt og saml dejen. Du skal ikke ælte, den skal kun lige trykkes sammen. Læg dejen på køl, gerne nogle timer. Rul dejen ud i 3. mm tykkelse. Kan godt kræve lidt træning at rulle en mørdej ud. Det er vigtig at få nok mel på bordet og lidt på kagerullen. Flyt dejen rundt på bordet i lidt mel, hver gang du f.eks. har rullet 5 gange.
Stik kagerne ud i den ønskede form. Bag dem ved 190 grader i ca 10-12 min. De skal lige blive lysebrune i kanten. Flyt kagerne over på en rist, når de er kommet ud af ovnen.