Grundopskrift til is

Her er en grundopskrift til is som egner sig til ismaskine. Du kan selv tilsætte lige de smage du har lyst til.

Her er en gundopskrift på is du kan lave i en ismaskine.  Denne opskrift er under udvikling og lige nu afprøver jeg den og forskellige kombinationer med mine efterskoleelever.

Du kan selv udvikle på denne opskrift ved at tilsætter forskellige smage. Nogle smage f.eks. vanilje vil have godt af at komme i ismassen og trække natten over.

Andre smage f.eks. hakket chokolade kan røres i når massen har kørt på ismaskinen.

Skriv meget gerne til mig hvordan du har brugt opskriften og send billeder, så tilføjer jeg dine ideer på siden.

Grundopskrift på is til ismaskine.

Ingredienser

  • 4 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl sødmælk
  • 3 dl piskefløde 38%
  • 1,5 dl glukosesirup

Sådan gør du

  • Bland æggeblommer og sukker i en skål og pisk blandingen lys og luftig til sukkeret er smeltet.
  • Hæld mælk, fløde og glukosesirup i en gryde og kog op
  • Pisk den varme flødemasse ned i æggemassen.
  • Hæld massen gennem en finmasket si
  • Tilsæt evt smag f.eks vaniljekorn eller lakridspulver og køl ismassen ned og trække smag nogle timer - gerne natten over.
  • Når ismassen har trukket køres den på ismaskinen til den har konsistens som softice. Inden den fryses kan du tilsætte hakkede bær, karamelstykker, browniestykker, eller hvad du har lyst til. Frys derefter isen til den er helt fast.

Mangler du en opskrift på hjemmelavet isvafler så kig her https://kagerforalle.dk/hjemmelavet-vafler-til-isvafler/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering