Hjemmelavet pasta til ravioli og tortellini

Hjemmelavet pasta er super lækkert og når man lige har fanget teknikken er det også til at overskue tidmæssigt. Især hvis du har en foodprocesser og en pastamaskine. Her er opskriften vi tager udgangspunkt i i familien Græsborg. 

Ingredienser

Du skal bruge 1 stort æg og ca. 100g mel per person samt et nip salt

Melet kan være hvedemel evt med 25% rugmel eller 50% fin durummel og 50 % hvedemel. Vi bruger oftest 50% drummel, 10 % rug og 40 % hvede mel. Man kan også bruge tipo 00 hvedemel eller det nogle kalder pizza mel. 

Har du en foodprocesser kommer du bare det hele i den og lader den ælte dejen sammen for dig. Det tager 2 min. Ellers må du smøge ærmerne op.  Lav en bunke mel på bordet og lav et hul i midten. Hæld ægget ud i midten af melet og tilsæt et lille nip salt. skub mel ind i ægget og ælt det til en smidig og fast dej. Den må ikke klistre, men heller ikke blive så tør at du ikke kan ælte den.  Dæk den med et viskestykke og lad den hvile minimum i 15 min, gerne 1 time. 

Nu kan du begynde at rulle pastaen ud. Først ruller du den flad med en kagerulle til den er omkring 1cm. Derefter bruges en pastamaskine til at gøre pastaen tyndere og tyndere. På min maskine skal jeg ned på til 6 ud af 9, når det er til pasta og ravioli. 

Hvis du ikke har en pastamaskine eller ikke lige ved hvad det er kan du finde inspiration her : Pastamaskiner

 

Fyld til ravioli/tortellini:

Du kan fylde dine ravioli med mange forskellig ting. Mange børn vil elske skinke og ost eller svitset oksekød med krydderier og ost. Du kan vove dig ud i nogle af disse opskrifter 

svampe og recotta ost https://www.valdemarsro.dk/ravioli-opskrift/

Spinat og ricotta https://www.gastrofun.dk/opskrift/ravioli-med-spinat-og-ricotta

pesto og ricotta https://marialottes.dk/ravioli-opskrift-med-ricotta/

 

Ravioli:

drys mel på bordet og læg pasta pladerne ud. Skær aflange rektangler ud og læg fyld på den ene halvdel.

Pensel kanterne med æg og tryk dem sammen med en gafffel.

Koge raviolierne i rigeligt vand tilsat salt og lidt olie. De skal koge i 4-6 min alt efter hvor tykt du har rullet pastaen.

 

Tortelini

Her er du virkelig ude i et tålmodighedarbejde, men også en fryd for øjet når det lykkes. Af pastapladerne stikker du cirkler på på 6-8 cm i diameter. Læg fyldet på den ene side, pensel med æg langskanten og buk dem sammen. Træk  hjørnerne sammen så tortellinierne får deres karakteristiske form.

 

Saras 10 minutes tomatsovs.

Her er tomatsovsen som kan bruges på pasta, som pizzasovs, som fyld i pizzasnegle eller som tilbeør til f.eks. stegt kylling og ris. 

  • 1 dåse flået tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 ss olie 
  • 1 ss mel
  • Salt, peber 
  • en knivspids sukker

En håndfuld friske basilikumblade eller 2 tsk tørret basilikum. Du kan også bruge oregano, timian og rosmarin. 

Hak løg og hvidløg og svits det i olien til løgene er blanke. Drys melet ud over dem. Rør rundt og tilsæt de flåede tomater, sukker salt og peber. Lad det koge i 5 min og blend det.  Gem evt. et par basilikumblade til at pynte med. Hak resten af basilikummen og rør det i sovsen. Den kan koges ind, hvis den er for tyndt og f.eks. skal bruges i pizzasnegle.

Reklame: Pastamaskiner kan f.eks. købes ved
KitchenOne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.