Rugknækkere

 

Velsmagende sprøde knækbrød til madpakken eller ostebordet.

40 store sprøde knækbrød -40 stk – Simpelthen fordi vi er en stor familie. Man kan vælge at halvere opskriften:-)

Gær 15 g
Solsikkeolie ½ dl
Vand 37 grader 6 dl
Salt  3,5 ts
Mørk Sirup  60 ml

Malt  2 ts
kanel 3 ts
Grove havregryn 2 dl
Rugmel 3 dl
Fuldkorn hvedemel 1 dl
Hvedemel 10 dl +  lidt til udrulning

Birkes

Vand  0,5 dl
Salt  ½ ts
Æg 1

Knækbrødene
Opløs gæren og saltet i vandet.
Rør olie og sirup i dejen
Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen.
Kør det hele sammen på røremaskinen og lad den køre i 5 min. Dejen er fugtig, men skal lige netop ikke klistre til fingrene. 

saltvand til pensling
Opløs salten i 2 dl kogende vand.
pisk ægget i når det er voldt

Rul dejen ud i 2 mm tykkelse og skær dem ud i cirkler på 12 cm i diameter. Udstik et hul i midten. Rul dem evt. ud direkte på bagepapiret, så holder formen bedst.  
Pensel knækbrødene godt med saltvandet og prik dem med en gaffel så de ikke hæver.
Drys birkes ud over knækbrødene

Bag dem i 22-30 min ved 180 grader varmluft. Bagetiden afhænger meget af hvor mange plade man har i ovnen af gangen. Knækbrødene skal begynde at tage farve og være hårdere. Man kan evt. vende dem om de sidste par min. i ovnen for at få dem tørret på undersiden.

Skal du bruge dem på en buffét er her et forslag til anretning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.