COOKIES Natron eller bagepulver??

Jeg gav mine elever denne opgave og resultatet delte vandene. Konklusionen blev: Er man til flade sprøde cookies skal man vælge natron. Vil man heller have lidt bløde kageagtige cookies skal man vælge bagepulver.

INGREDIENSER

  • 75 g smør
  • 2 dl farin
  • 40 g sukker
  • 1 ts vanilje
  • 1 æg
  • 3 dl havregryn
  • et nip salt
  • 0,75 + 0,75 dl hvedemel
  • 0,5 ts Natron
  • 0,5 ts Bagepulver

SMAGE:

100 g chokolade eller Kokos, peanuts… Hvad man nu finder på.

FREMGANGSMÅDE

  1. Opvarm ovnen til 180˚C almindelig ovn. Bland mel og natron i en skål og sæt til side.
  2. smelt smør i en gryde
  3. Tilsæt sukker, brun farin, salt og vanilje til det smeltede smør og pisk godt. Tilsæt æg, og pisk rundt indtil det hele er blandet sammen uden sukkerklumper og den er blevet en glat masse.
  4. Tilsæt havregryn og rør rundt.
  5. Så skal der eksperimenteres! Del blandingen i to.
  6. Bland natron med 0,75 dl mel og rør det i den ene skål
  7. Bland bagepulver med 0,75 del mel og rør det i den anden skål
  8. Du kan vælge at dele hver portion i to igen og dermed lave 4 forskellige slags kager.
  9. Tilsæt til sidst smag: den hakkede chokolade, peanuts eller kokos  og rør forsigtigt rundt, indtil det hele er blandet sammen.
  10. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Skriv på bagepapiret hvad der er bagepulver og hvad der er Natron så du kan sammenligne.
  11. Bag cookies i 12-14 min. indtil de er gyldenbrune og let hævede.
  12. Ta et billede af kagerne når de kommer ud. Sørg for at man kan læse hvad de indeholder.
  13. Kom hurtigt kagerne over på en bagerist til afkøling. Hvis de bliver på bagepapiret bliver de bløde i bunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.