sprøde krydrede muffins. Kan man det?

Ja det kan man godt. Disse krydrede muffins får en sprød lidt sej overflade som en cookie oven på en cupcake. Opskriften blev til, da jeg ville undersøge, hvad der ville ske hvis jeg skiftede noget natron ud med bagepulver. Det er lidt som en cookie eller gigantisk pebernød som ligger oven på. Galt eller genialt? Jeg vil glæde mig til at nogen kommer med feedback. De er blevt spist med stor fornøjelse herhjemme. 

 

Ingredienser til 16 stk

Sprød krydre cupcake

2 æg

240 g sukker

100 g smør

200 g mel

1 ts bagepulver

1 dl mælk

½ tsk natron

1 tsk kardemomme

1 tsk kanel

½ ingefær

½ nelliker

evt. 50 g hakkede mandler. Jeg kan godt lide bitterheden i skalden, men du kan vælge at smutte dem. 

evt nogle æbletern

Hakkede nødder som pynt bliver bagt med i ovnen.

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker hvidt – så sukkeret “smelter”

Smelt smørret

Bland mel, bagepulver, natron og krydderier sammen i en skål og si det ned i æggemassen. 

Vend forsigtigt det hele sammen  med en dejskraber så du ikke får rørt alt luften ud af dejen. Vend også  smørret og mælken i dejen.

vendt evt hakkede mandler og æbletern i dejen. Mandlerne kan også drysses oven på kagerne og dermed være en naturlig del af pynten på kagen. 

Fyld muffinsformene ½ op  og bag dem i ca 20 min ved 175 grader i alm. oven.

Æblestykker stukket ned i dejen.

Jeg synes ikke der skal glasur eller noget på disse kager. Hvis man vil pynte med noget kunne det være striber af mørk chokolade eller man kunne lægge chokoladeknapper på de varme kager og lade dem smelte.

Overfladen bliver næsten som en gigantisk pebernød. Man kunne skrue lidt ned for krydderierne, hvis man vil have den mindre juleagtig. Elsker man krydrekage – så bare giv den gas med krydderierne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.