Crêpes – franske madpandekager

Disse helt sprøde pandekager er et kæmpe hit i hele familien. Vi bager en ordentlig stak og så sidder vi om bordet ved vores elektriske pande, og laver stille og roligt en færdig ad gangen. Vi spiser dem med skinke, ost, hvidløgsmayo og salat eller med smuldret oksekød, rå løg, salsa og salat – hvert familiemedlem har sin favorit, ligesom med pizza. Opskriften har jeg fra min far, som har haft en kok fra et fransk crêperi boende til leje.

Ingredienser til 10 stk 

1l vand

200g grahamsmel

300g hvedemel

2 ts salt

2 ss olie + 1ts til panden

Fremgangsmåde til dejen

held 0,5 l vand og salt sammen med mel og pisk det jævnt. tilsæt mere og mere vand til alt vandet er i. Pisk i min 7 min.

Lad dejen trække i 30 min.

hæld 1 ts olie på en pande og varm den op.

hæld ca. 1 dl på panden af gangen og fordel den med en pandekagefordeler eller paletkniv.

Læg en lille klat smør på panden ved dem først

pandekage – ellers skal der ikke fedtstof på.

Tilbehør: Skinke i skiver, revet ost. Salat

Sådan anretter du med skinke og ost :

Smør Aioli på af pandekagen drys med skinke og revet ost som skulle det være en pizza uden så meget fyld. Lad osten smelte og top den med frisk salat, agurk, peberfrugt og friske tomater.

Andre kombinationer:

Ristet hakket oksekød med salsa, ost og grønt. 

Parmaskinke med pesto og revet parmasan 

Skiv gerne dine ideer til kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.