Madpandekager uden æg – super sprøde franske crepes

Disse helt sprøde pandekager er et kæmpe hit i hele familien. Vi bager en ordentlig stak og så sidder vi om bordet ved vores elektriske pande, og laver stille og roligt en færdig ad gangen. Vi spiser dem med skinke, ost, hvidløgsmayo og salat eller med smuldret oksekød, rå løg, salsa og salat – hvert familiemedlem har sin favorit, ligesom med pizza. Opskriften har jeg fra min far, som har haft en kok fra et fransk crêperi boende til leje.

Ingredienser til 10 store pandekager

1l vand

200g grahamsmel

300g hvedemel

2 ts salt

2 ss olie + 1ts til panden

Fremgangsmåde til dejen

held 0,5 l vand og salt sammen med mel og pisk det jævnt. tilsæt mere og mere vand til alt vandet er i. Pisk i min 7 min.

Lad dejen trække i 30 min.

Læg en lille klat smør eller 1 tsk olie på panden ved den først

pandekage – ellers skal der ikke fedtstof på.

hæld ca. 1 dl på panden af gangen og fordel den med en pandekagefordeler eller paletkniv.

Reklame: Jeg har et samarbejde med kitchenone og coop

Sådan ser min elektiske pande ud. Elektroniske pandekage pande  LINK

Jeg har lige opdaget at Coop har en på tilbud på en (juli 2020) Jeg har lagt et link ind her.  LINK

 

Sådan anretter du med skinke og ost  og Aioli:

Men pandekagen er på panden smøre du  Aioli på af pandekagen og drysser med skinke og revet ost som skulle det være en pizza uden så meget fyld. Lad osten smelte og pandekage blive sprød. Ta den af varmen og kom frisk salat, agurk, peberfrugt og friske tomater oven på den sprøde pandekage.

Aioli er en fransk hvidløgsmayo – du kan også lave en lettere udgave med creme fraise og knust hvidløg

Andre kombinationer:

Ristet hakket oksekød med salsa, ost og grønt. 

Parmaskinke med pesto og revet parmasan 

Skiv gerne dine ideer til kommentarfeltet.

 

Hvis du kunne lide denne opskrift får du lige et par ideer mere her:

Pitabrød og kunsten at lave dem hule.

Hvorfor bage på bagesten/bagestål

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.