Sushi for begyndere – sådan laver du makiruller 

Makiruller er en nem klassiker for Sushi-begyndere som ikke vil kaste sig ud i rigtig rå fisk, men som gerne vil have smagen af sushirisene, tangen og noget lækkert fyld.

Det er slet ikke så svært som det ser ud til

En makirulle kan rulles med mange forskellige slags fyld  f.eks. laks, rejser, mayonnaiser, fintsnittet grøntsager som gulerødder, forårsløg, avokado eller peberfrugt.   Du kan også kombinere de forskellige ting.

Du skal have fat i en lille bambus/sushimåtte, risvineddike, sushiris/grødris og tangplader men der ud over er det kun fantasien som sætter grænserne.

Du kan købe dig fattig i rigtige sushiris, men du kan også bruge almindelig billige grødris og få et super resultat. 

Jeg bruger denne opskrift til at koge ris efter. 

https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/sushiris-3944

Her forslag til fyld :

Makirulle med Rejefyld

Rejefyld:

75 g kogte rejer

¼ tsk salt

½ tsk sukker

½-1 ss mayonaise

¼ Agurk

½ Avokado

Hak rejerne meget fint evt i en  foodprocessor og tilsæt salt, sukker  og mayonaise.

Skær agurken i tændstiktyndestrimler og avocadoen i tynde skiver.

Fordel fyldet på midten af risene og følg ovenstående anvisning.

 

Makirulle med Tuncreme

1 ds tun i olie

2 spsk creme fraiche

1 tsk wasabipulver udrørt med 1 tsk vand

2 spsk purløg, finthakket

Friskkværnet peber.

 

Røget laks

Røget laks i strimler med tynde  agurk og gulerod stave.

 

Rulning af makiruller 

For at kunne rulle en maki skal man have en særlig sushimåtte (fås i større supermarkeder og specialforretninger).

Læg en plade noritang på måtten og dyp fingrene i lidt riseddike, så risene ikke klistrer fast på fingrene. tryk et lag ris i ca 1 cm tykkelse fast på tangen. De sidste 2-3 cm af den kant noritang der er længst væk fra dig skal være fri.

Læg en bane fyld i ca 2 cm tykkelse ca ⅓ del inde  på risene.

Rul noritangen sammen. Begynd fra den side, hvor der er ris helt til kanten. Smør lidt riseddike på noritangen og luk rullen. Læg norirullen med samlingen nedad. Dæk rullen med film og lad den trække ½-1 time før den skæres ud i ca. 2 cm brede skiver. Du skal bruge en skarp kniv, ellers kan det være svært at skære i tangen. 

Så er det bare at anrette dine kreationer og servere dem. God fornøjelse.

print-me]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *