Dej til empanadas

Empanadas er en klassiker i det Sydamerikanske køkken. Her er min opskrift på dej til empanadas. Fyldet kan variere fra køkken til køkken. Typisk bliver de lavet med oksekød, kogte æg, oliven og en masse krydderier.

Jeg lærte at lave empanadas er en argentinsk mor til en af mine efterskoleelever. Hun into skolekøkkenet og min elever med storm og brugte en dag på at lærer os Argentinske retter.

Empanadas dej

Her er dejen til at lave Argentinske empanadas.
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Antal: 16 stk

Udstyr

  • 15 stykker mellemlægspapir

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl lunkent vand

Sådan gør du

  • Lav dejen og form de runde dejplader
  • Opløs salt i det fingervame vand
  • Smuldr smør i melet i en anden skål
  • ælt saltvandet med mel -og smørbladningen til den bliver flot glat og elastisk.
  • Form dejen til en kugle og lad den hvile i ca. 30 min. i en plastpose.
  • Del dejen i små kugler – ca. 5-6 cm i diameter (på størrelse med en golfbold). Dejkuglerne opbevares i plastposen, så de ikke tørrer ud. Tag én kugle ad gangen og rul den tynd til en rund dejplade på ca. 2 mm tykkelse og ca. 12 cm i diameter. Drys nu lidt mel på hver side, læg et mellemlægspapir på og put den straks i en frysepose. Du kan stable ca. 10-12 runde dejplader i hver pose. Bind en knude og læg posen på køl. Dejen kan gemmes på køl i 3-4 dage eller fryses. Husk, at de runde dejplader skal være helt optøet, inden de fyldes med kødfyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering