Fyld til empanadas

Opskriften til dette empanadas fyld har jeg fået af en Argentinsk mor til en af mine efterskoleelever. Hun var så rart at bruge en dag i køkkenet med mig og mine elever for at lærer os at lave argentinsk mad.

Opskriften på fyldet til empanadas variere efter sigende fra familie til familie og fra område til område i Argentina. Her er den opskrift som hun altid bruger. Hun fortalte at det var meget klassisk at bruge hakket oksekød, kogte æg og oliven. Krydderiblandingen satte hun ikke mål på, men jeg har i opskriften kommet med et hint. Hun synes man skulle smage sig frem og finde den kombination man fandt allerbedst. For hende var spidskommen vigtig. Andre vil sige ” brug aldrig spidskommen, men rigtig kommen”. Nogen vil gerne have dem stærkere og bruge f.eks. cayennepeber og chili i stedet for bare paprika. Hvad mon bliver dit favorit fyld til empanadas?

Inden du går i gang skal du have styr på tærtedejen som fyldet skal ind i.

Hvis du vil lave din egen dej til empanadas kan du finde min opskrift på dej her. https://kagerforalle.dk/dej-til-empanadas/

Ellers kan du købe tærtedej i f.eks. kvickly og stikke dem ud i cirkler på ca 10 cm i diameter. Som udstiller kan du bruge et låg fra f.eks. marmeladebøtte eller købe en udstikkersæt f.eks. hos kitchenone (reklamelink) eller en udstikker ring hos bagetid. 

Fyld til empanadas

Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 500 g oksekød
  • 1 stk rød peber
  • 1,5 stk stort løg
  • 1 stk forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk kogte æg
  • 100 g grønne oliven
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk oregano,
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 stk æg til at pensle med

Sådan gør du

  • Hak løget, forårsløget, fed hvidløg og peberen i små stykker
    Varm olien eller smør i en stor gryde for jævn varme, tilsæt løget, forårsløget, fed hvidløg og peberen.
    Når alt er kogt tilsæt oksekødet og bland alt indtil kødet er brunet.
    Bagefter tilsæt de kogte æg, oliven i små stykker
    Tilsæt krydderier og smag til så du tænker, nu passer det til mig.
    Lad fylden afkøle. Når det er koldt kan du kan begynder at fylde hver dejcirkel.
  • Tag en cirkelformet dej på bordet eller i hånden, hvor der er mere behageligt. Fugt med lidt vand kanten af dej, placer en spiseskefuld fyldning i midten af cirkel og derefter sammenføjning af enderne og tryk dejen til at lukke
  • Kom bagepair på en bageplade og læg empanadaserne på bagepladen og pensl med et pisket æg.
    Bag Empanadas i ovnen ca. 45 minuter i 180 grader eller når dejen er bagt.
Sådan lukker du en empanadas

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering