Is lavet på mælk

Italiens is er simpelthen så lækkert.  Vælg en god økologisk sødmælk med f.eks. Thises jersymælk, hvis du vil forkæle dig selv.

Ingredienser

6 Æggeblomme, pasteuriseret
170 gram Sukker
7,5 dl. Sødmælk
1 ss vaniljesukker eller en stang vanilje

Du kan tilsætte hakkede jordbær, chokoladestykker, hindbærsyltetøj eller hvad du nu lige drømmer om af smag.

Sådan gør du

Hvis du har købt en vaniljestang skal du flække den og skrabekornene ud af den. Kog mælken op med den flækkede vaniljestang og de udskrabede korn. Lad det gerne trække 30 min.

Pisk æggeblommerne længe med sukkeret og evt. vaniljesukker, til massen er hvid og luftig. Det tager 5-10 min.

Si mælken over æggemassen. Vask vaniljestangen og gem den til at lave vaniljesukker ud af. Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden.

Varm forsigtigt masse op under omrøring. Den må endelig ikke sætte sig fat på bunden eller blive for varm. Cremen skal tykne så man kan trække steger i cremen med piskeriset

Hæld cremen i en skål og køl den af under jævnlig piskning.

Hæld den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens brugsanvisning. Du kan også frys den i en fryser, men så skal du rører i den hver halve time i 2 timer.

Du kan evt spise den i  hjemmelavede isvafler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.