Kaffemousse med lys chokolade

Denne kaffemousse er let og cremet. Den kan spises for sig selv eller bruges i en kage f.eks. sammen med appelsinmousse eller chokolade ganache.

sukker 1 dl

Meget stræk kaffe 1,5 dl

Husblas 5 blade

Æggehvide 4

Fløde 5 dl

Baileys 2 ss

Lys chokolade 50 g

Læg husblasen i blød
Varm sukker og kaffe i en gryde. Når sukkeret er opløst smeltes husblassen i den. Tilsæt fint hakket chokolade  og baileys og brug en stavblender til at lave en ensartet sirup. Lad det køle af til stuetemperatur.
Pisk flødeskum til et let flødeskum – heller for lidt end for meget. Pisk æggehviderne stive.  
Ved lidt flødeskum i siruppen og vend derefter resten i. Til sidst vendes det med æggehviderne.
    

Chokoladen bliver blandet med kaffesiruppen.
Farven er svær at gengive med mit kamera, men den er lys kaffefarvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.