Nem og lækker brombærtærte med crumble

Smulderkager  eller crumblekage? Kald den hvad du vil, men denne kage er nok den nemmeste kage jeg kender. Med en foodprocesser eller et par hurtige hænder kan denne kage forberedes på 10 minutter og efter 25 minutters bagetid er kagen klar.

I september modnes brombær og hindbær i skove og haver og rabarberne kan måske høstes endnu en gang. Så er det tid til at lave lækre tærter og pier.  Denne opskrift bruger jeg til alle slags bær og vender tilbage til den år efter år. Den er simpelthen så nem og har man frosne bær i fryseren kan de også bruges. Der er et kaffefirma som siger, “hvad vil du byde uventede gæster”, mit svar er ofte denne kage, da jeg næsten altid lige har en pose bær i fryseren.

Ingredienser

  • 450- 500 g  bær f.eks. brombær, rabarber i skriver, hindbær, blåbær eller lidt af det hele 🙂
  • 2 ss kartoffelmel – bruger du frosne bær skal der 3 ss i.
  • 4-6 ss sukker – alt efter hvor søde bærerne er.
  • 1 tsk vaniliesukker eller vaniljepasta

Til crumblen

  • 50 g hakkede mandler
  • 225 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 80 g sukker
  • 1 nip salt

 

Sådan gør du.

Tænd ovnen på 220 grader.

Smør et tærtefad på ca 24 cm i diameter med olie, margarine eller smør.

Kom bærerne i tærtefadet, dyst kartoffelmel og vaniljesukker over dem og vend det lidt rundt. Fordel bærerne i fadet og drys sukker over dem.

Crumble:

Har du en foodprocesser kan du med fordel få den til at hakke mandlerne først og dernæst komme de øvrige ingredienser i. Ælt det sammen i foodprocesseren. Du er færdig på få minutter. Crumblen hældes ud over bærerne og kagen sættes i ovnen

Skal du lave den i hånden skal du gøre følgende. Skær smørret i mindre stykker rør det sammen med sukker. Tilsæt mel, hakkede mandler og salt og rør det sammen så det bliver som grov rasp. Hurtigst gøres det ved bare at bruge hænderne.

Man kan vælge at trykke crumblen mere eller mindre sammen i klumper – det er lidt smag og behag. Jeg kan godt lide at der er lidt klumper på størrelsen med store solbær.

Bag kagen ved 220 grader i 20-25 min.

Server den lun med cremefraish, vaniljeis eller lidt flødeskum

Vil du have et bagetip

Bagesten eller bagestål?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.