Roulade til påskebordet

Roulade er en klassiker i det danske køkken og kan laves i uendelig mange variationer. Her er mit bud på en påskeroulade som du kan tviste alt efter hvad du lige har i hjemmet. I Den store Bagedyst lavede vi en på 30 min, så det må siges at være en kage som man hurtigt kan bikse sammen, hvis man får uventede gæster.

Kagen her blev bagt mens jeg bagte live med mine efterskoleelever mens de var hjemsendt pga covid19. Hvis du vil se udsendelsen kan du finde den på min Youtubekanal Sara Græsborg

Ingredienser

Rouladebund: 

kopi en hemmelig udfordring i bagedysten 2018. Hele opskriften kan findes på DR.dk

  • 3 æg
  • 150 g flormelis
  • 1 usprøjtet citron Du skal bruge skrallen.
  • 45 g kartoffelmel
  • 40 g kokosmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Evt gul, rød og/eller grøn frugtfarve

Fyld

  • 2,5 dl kold piskefløde
  • 200 -250 g frosne bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær
  • 1 ss citronsaft
  • 100-150 g Sukker

Pynt:

Lidt flødeskum, Marengs kaniner og kyllinger, påskeæg.

Sådan gør du:

Marmelade

Lav marmeladen først så den kan køle af.

Kom bær, citronsaft og sukker i en gryde og kog det langsomt op ved middel varm. Bærerne skal koges 5-10 min. Start med 100 gram sukker, smag det til inden du tager det af varmen. Rabarber skal f.eks. have mere sukker end jordbær. Det skal være sødt som marmelade til brød. Hvis der er meget saft, skal du koge det ind eller hælde det fra, ellers bliver fyldet for flydende.  Du kan vælge at blende marmeladen eller lade bærerne være hele. Jeg blender typisk halvdelen og lader den anden halvdel være som de er.  Køl marmeladen af.

Bund

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Risk kokosen på en tør pande så de bliver lysebrune.
  • Del æggene i hvide og blommer.  Pisk hviderne lidt igennem. Tilsæt ca. 50 g flormelis og pisk det til en cremet marengs med hviderne. Tilsæt igen 50 g flormelis og pisk marengsen i 30 sek. Drys det sidste flormelis i massen lidt ad gangen og pisk videre i ca. et halv minut. Pisk blommerne lidt og vend dem med citronskal, kokos.
  • Bland kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggeblommemassen. Vend det rundt til en ensartet masse.
  • Vend forsigtigt æggeblommemassen sammen med æggehviderne, så du bevarer dejens luftige konsistens.
  • Del evt. dejen i to og farv den ene portion med frugtfarve. Hvis du gør dette, sprøjter du først den ene farve, så den anden farve på bagepapiret.
  • Fordel massen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir. Bag den ca. 7-10 min. på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader. Lad rouladen køle lidt af og vend den ud på et stykke bagepapir, som er drysset med lidt sukker. Fjern bagepapiret, mens rouladen stadig er lun, og dæk bunden til med et fugtigt viskestykke.

Fyld:

Pisk fløden. Den skal være stiv, men ikke må selvfølgelig ikke blive grynet.  Ta’ lidt fra (ca 1 dl. skum) som du kan bruge til at pynte kagen med. Vend resten af flødeskummet i marmeladen af 3 omgange. Smør fyldet  ud på rouladebunden.   Rul forsigtigt rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret. Kunsten er at rulle så den bliver rund, uden at man presser fyldet ud. Stil kagen på køl.

Pynt

Kom flødeskummet i en sprøjtepose og sprøjt små dutter på toppen af rouladen. Pynt med marengsfigurer, chokoladeæg, lidt bær eller hvad du nu har lyst til.

Mangler du udstyr eller ingredienser til bagning, er her en hjemmeside jeg samarbejder med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *