Opskriften på kagecreme er der mange som ikke kender til – simpelthen fordi man tager den hurtige løsning og bruger pulver som der skal røres mælk i. Det er faktisk super nemt og kræver ikke ret mange ingredienser.
Ingredienser til 2 lag i en lagkage:
4 Æggeblomme
50 gram Sukker
1 vanillestang eller 1 ss sukker
25 gram majsstivelse
5 dl. Sødmælk
![]() |
Opskrift:
Pisk æggeblommer, sukker og vanille luftigt og hvidt, pisk maizena og 1 dl. af mælken i.
Resten af mælken koges op, og hældes i æggeblommemassen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op mens der piskes godt. Cremen er færdig når den er tyk og cremet. Den skal ikke op og koge. Cremen bliver lidt stivere når den er kold.
Hæld cremen i en skål og læg film over så det lige rører cremen. Hvis der er luft mellem film og cremen danner den en hinde. Lade det køle helt af inden du bruger det.
Du kan f.eks. bruge den til medaljer mellem mørdejsbunde sammen med flødeskum eller i den lagkage med lækre lagkagebunde. Opskriften på lys bunde finder du her: almindelige lagkagebunde Opskriften på chokoladelagkagbunde med appelsin finder du her: chokoladelagkagebunde med appelsin
Mangler du udstyr eller ingredienser til bagning er her et par spændende sider som jeg har et samarbejde med: