Luftige chokoladelagkagebunde med appelsin

En lagkagebund skal være blød og saftig. Jeg bager helst lagkagebunde som en kage og så flækker jeg den i 3 bunde når kagen er kold. Bagetiden er meget længere end hvis man bager bundene hver for sig, men de bliver meget mere fugtige og bløde. Jeg bager med et bagebælte som gør at kagen hæver og bliver bagt mere jævnt. Slut med at kagen hæver op i midten og man skal skære den øverste bund til, for at få en flad ensartet bund.  Disse bunde brugte jeg i min vinterfjeldkop i den store bagedyst og fik god ros kombinationen af appelsin og chokolade. 

Ingredienser

4 æg
135 g Sukker
2 dl hvedemel
1,5 ss kartoffelmel
2 ts bagpulver
2 ss Kakao
1 ss fint revet appelsinskral (kan undværes hvis du ikke

Sådan gør du.

Læg bagepapir i bunden af en springform på 20 cm. i diameter og smør siderne med lidt olie, smør eller margarine.

Tænd ovnen på 175grader eller 160 grader varmluft.

Pist æg og sukker  til en helt hvid æggensnaps. Det tager ca 5-10 min. med en elpisker så brug en rørermaskine, hvis du har en.

Riv appelsinskallen og bland den i æggesnapsen. Bland mel, bagepulver, kartoffelmel, kakao og vanilje sammen. Held de gennem en sigte ned i dejen og vend dejen sammen med en dejskraber.

Held dejen i formen og bag den ca. 30 min. Stik en gaffel eller strikke pind i den og tjek at den er gennembagt.

Hvis du har et bagebælte så brug det endeligt. Så slipper du for at bundene hæver op i midten og du får 3 flotte lige lagkagebunde. Husk bagetiden forlænges med ca 10 min hvis du bruger bagebælte, men det er det hele værd.

Når du skal flække bundene kan man måle højden på kagen og sætte tandstikker ind i kagen, så man har noget at sigte efter. Nogle lægger en sytråd rund om kagen på tandstikkerne og trækker til, så sytråden fungere som kniv.  Andre køber div.  lagkagebunde skærere. Jeg har altid bare brugt en brødkniv og øjemål.

Bundende kan f.eks. bruges med:

Karamelmousse med hjemmelavet Daimknas

Hvid chokolademousse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.