Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse er sød mousse som klær’ syrlige frugtmousser rigtig godt. Man kan også bruge den på en mørdejsbund og pynte med en masse friske bær. Denne mousse er med æg og derfor let og cremet. Den vil smelte på tungen. 

 

315 hvid chokolade

4 æggehvider

Hvid chokolademousse i lagkage sammen med amarene kirsebærmousse.

4 æggeblommer

1, 5  ss flormelis.

3,5+0,5 dl fløde

4 blade husblas.

 

  1. Læg husblassen i blød
  2. Smelt chokoladen enten i vandbad eller ved at varme den op i mikrobølgeovnen. Gi den 30, 20, 10, sek. og rør i den mellem hver opvarmning. 
  3. Varm 0,5 dl. af fløden i en gryde og smelt husblassen i det. Pisk æggehvider stive
  4. Pisk æggeblommer med flormelis til det er luftigt.
  5. Pisk flødeskummet så de lige danner toppe.
  6. Held den varme smeltede chokolade i fløden lidt af gangen og vend det sammen med en dejskraber. Lad gryden stå på varmen mens du gør det. Sætter husblassen sig mens du vender chokoladen i, må du varme det op igen. Det er en temmelig sej masse!!. Når det er blevet stuetemperatur vendes de piskede æggeblommer i lidt af gangen.
  7. Vend flødeskummet i af 2 omgange og til sidst forsigtig æggehviderne.
  8. Fordel straks massen i formen/dessert glas. Lad det stå på køl i 3 timer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *