Mørdej kan bruges til rigtig mange ting. F.eks. medaljer, hindbærsnitter, bunden i studenterbrød, kakaosnitter eller flødeboller
Ingredienser
- Flormelis 80 g
- Blødt smør 80 g
- Hvedemel 160 g
- æg 1 lille
- salt 1 nip
Rør smørret ud i melet, salt og flormelisen. Saml dejen med ægget, men undlad at ælte den. Læg den på køl i 1 time. Rul den ud i 4 mm tykkelse på et bagepapir og stik den ud/skær den i den form du gerne vil have.Bag den 10 min ved 220 grade til den bliver lysebrun i kanten. Lad kagerne køle af på en rist.
Rulle teknik.
Mørdej kan drille når man skal rulle den ud. Et lille trick er kun at rulle et par gange og så flytte rundt på dejen, så der komme lidt mel ind under den. Du kan evt. se videoen her under. I videoen bliver der brugt sukker i dejen og den ser og smager en anelse anderleds en denne opskrift med flormelis. Den er lidt mere rustik med sukker.
Hvis du skal lave flødeboller kan du lade dig inspirer i min opskrift på påske-kylling-flødeboller.