Prøv en klassisk kringle med et lille tvist i form af syrlige rabarber og lærke pistacienødder. Min super lækre kringle fra Bagedysten, fik meget ros og flag af de sønderjyske kagebagere.
Arbejdstid: ca 30 min + 20 min. hævetid + 20 min bagetid.
Ingredienser:
Dejen
1 nip Salt
25 g gær
135 g Blødt smør
2 ss sukker
2/3 dl mælk
20 gram æg (Slå et æg ud i et glas. pisk det let og vej 20 gram af – resten bruges til pensling)
1/2 ts Kardemomme
270 g Hvedemel
Remonce
130 g smør
130 g sukker
Fyld 1
Tynde Jordbærrabarber 50 g
Sukker ½ ss
Tranebær( Tørrede) 40g
Grofhakkede Pistacienødder (Usaltet) 10g
Fyld 2
pistacie nødder (Usaltet)10g
Mandelmel12 g
Pynt
Æg til pensling 1/2
perlesukker 20 g
Groft hakkede Pistacienøder (Usaltet) 15 styk
Sådan gør du:
Dejen
Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren.
Tilsæt salt, kardemomme, smør, mel og sukker og ælt dejen i 5 min. evt. på røremaskinen.
Lad den hvile lunt i 20 min.
Romonce
Pisk sukker og smør til det er hvidt. Vej 60 gram af og sæt det til side til fyld 2 . Kom resten i en sprøjtepose .
Fyld 1
Skær rabarberne i 0,5 cm stykker og vend dem i sukker.
Fyld 2
Hak pistacie nødderne i en minihakker. Bland nøddemassen med de 60 gram remonce og ved mandelmel i. Put det i en sprøjtepose og lav en 40 cm lang pølse. Læg den på køl.
Så skal kringlens samles
Del dejen i to: 80 g skal bruges til fletningen, resten til bunden.
Bunden rulles til en flade på 17 x 40 cm. Placer den på et stykke bagepapir. Sprøjt remoncen i to striber med 2 cm mellemrum.
Fordel rabarber, pistacienødder og tranebær mellem remoncen og fold siderne ind over. Husk at lime med æg mellem de to lag.5. Tryk dejen let sammen og tryk stangen lidt flad på midten.
Den lille dej trilles til en lang pølse og rulles flad til en plade på 8 x 35cm. Lav den tynd i midten hvor fyldet skal ligge.
Læg pistaciemassen i en stribe på midten bortset fra 2cm i hver ende. Skær en den ene ende som en pil (45 grader) og skær skrå snit med 1,5 cm mellemrum hele vejen ned langs siderne. I bunden skal der være en flap som man kan lukke med. Buk Pilen og flapperne ind over fyldet og flet fra pileenden og hele vejen ned.
Pensel bunden midten af dem store stang med æg på midten og placer fletningen oven på.
Træk bagepapiret over på en bageplade, pensel med vand og lad kringlen hæve i i 20-30min.
Varm ovnen op til 200 grader
Pensel kringlen med æg og drys med perlesukker.
Bag i 25min. Dæk fletningen med en tynd strimmel sølvpapir hvis den er bliver for mørk. Drysses med hakket pistacienødder inden servering