Lækre luftige chokoladeboller.
Chokoladeboller er en lækker eftermiddagssnack, god som desserten i madpakken eller et lidt sundere alternativ til kage, når der skal deles ud i klassen.
Chokoladeboller
De lækreste luftige chokoladeboller
Ingredienser
- 2,5 dl Lunkent vand
- 25 g Gær
- 200 g Mørk chokolade Jeg har brugt 54,5 % Callebaut
- 3 stk Æg 1 af æggene bruges til pensling
- 1/2 tsk salt
- 100 g Smør
- 3 spsk Sukker
- 800 g Hvedemel
- 2 dl Kærnemælk
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Rør resten af ingredienserne sammen med gærvandet til dejen er smidig uden at blive for fast og tør.
- Ælt dejen grundigt til sidst, så chokoladen bliver godt spredt i dejen.
- Sæt dejen til hævning i en times tid.
- Sæt ovnen på 200 g, og form bollerne.
- Der bør kunne blive 24 boller ud fra portionen, som fordeles på to bageplader.
- Lad bollerne hæve, mens ovnen varmes op.
- Inden bollerne sættes i ovnen, pensles de med æg.
- Bag bollerne i 15 min, én plade af gangen.