Her er en opskrift på en lækker luftig fudge som smelter på tungen. Fudge er en lækker luftig karamel som smelter i munden. Du kan lave mange forskellige varianter, men her er en god basisopskrift.
Fudge
Fudge er en lækker luftig karamel som smelter i munden. Du kan lave mange forskellige varianter, men her er en god basisopskrift.
Du skal bruge et termometer som kan vise 115 grader. Mangler du et kan du f.eks. købe det her: kitchenone.dk eller hos bagetid Mit favorit termometer er min dejskraber med indbygget termometer fordi man kan rører samtidig med at man holder øje med temperaturen.
Ingredienser:
300 g kondenseret mælk
60 g smør
110 g brun farin
1,5 tsk vaniljesukker
et nip salt
Sådan gør du:
Kom det hele i en gryde og varm det op under omrøring
Kog det ca. 10 min. mens du rører i det hele tiden. Det er vigtigt at du rører helt i bunden af gryden, da det let kan brænde på.
Ta’ det af når det når massen er 115 grader. Har du ikke et termometer kan du lægge ske i køleskabet, når du tror det er færdigt kommer du et par dråber på skeen og lægger den i køleskabet helt kort. Stivner det er det færdigt.
Pisk i karamelmassen i ca 5 min. så det begynder at samle sig. Du må ikke piske for længe for så bliver det grynet.
Tilsæt smag:
- vend lakridspulver i
- lidt hakket peanuts, rosiner, nødder
- ekstra vaniljesukker
Læg bagepapir i en franskbrødsform ca. 20x 9 cm og pres fudgen godt sammen. Den skal være ca 1,5 cm tyk. Køl fudgen ned og skær den i mundrette stykker.
Opbevar fudgen i en lufttæt beholder i køkkenskabet eller køleskabet hvis den skal kunne holde sig et par uger.
[print]
Book mig til personale arrangementet, familekomsammen eller venindeaftenen.Jeg er ikke helt så farlig som jeg ser ud. Jeg har kagefirmaet kager for alle hvor jeg laver kurser, firma arrangementer, polterabend og events med kager, chokolade og flødeboller. Du kan læse mere her: |