Grønne skvalderkåls pandekager

Flotte smagfulde grønne pandekager med naturlige vitaminer og mineraler fra skvalderkål. Det lyder da mega godt ikke? og det er det faktisk også. Skvalderkålen smager ikke så meget igennem, men giver en fantastiksfarve og så er det sundt.

If you can’t beat them, eat them. Sådan har jeg det med skvalderkål. Jeg har forlængst opgivet at komme skvalderkålen til livs i vores store have. I stedet for at blive irriteret på dem, har jeg valgt at sige, at jeg dyrker dem. De er super til både hønse -og kanin foder og så lærte børnene i udeskole at skvalderkål “skal man da bare spise”. Så det gør vi. Vi bruger det ligesom spinat i f.eks. brød og pandekager, men friske skud kan også komme i salaten eller kødfarsen til frikadellerne. Det smager det enligt ikke af så meget, men tanken om at man lige får tilsat maden lidt ekstra vitaminer og mineraler, samtidig med at man undgår at det overtager hele haven, er bare en god kombi. 

Helt præcis hvor sundt det er skal jeg ikke gøre mig klog på, men du kan ko selv læse her » Skvalderkål er sprængfyldt med mineraler og vitaminer, og de er også lette at bruge i madlavningen« citat Charlotte E. Mithril fra artiklen fra videnskab.dk skvalderkal-og-blaeretang-skal-pa-spisebordet

Grønne pandekager 

ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 180 g mel 
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk. sukker (undlad evt, hvis du skal bruge dem som madpandekager)
  •  2 æg
  • 3 dl mælk
  • 0,5 dl vand
  • 30 g   skvalderkål 
  • 1 ss olie
  • evt. lidt Olie til stegning

 

Vaks skvalderkålen grundigt og fjern evt. lange stænger. Blend skvalderkålen med vandet, alternativ kan det hakkes fint og så tilsætter man bare vandet til dejen.

Bland mel, salt og sukker i en skål og kom æggene i. Pisk mens du tilsætter mælken lidt ad gangen. Tilsæt olie, vand og skvalderkålen. Pisk i 5 min til du har jævn glat dej. Lad den hvile i 30 min.

Kom lidt olie på en pande og steg en pandekage af gangen. Det burde ikke være nødvendigt at tilsætte fedtstof mellem hver pandekage.

Pandekagerne kan fyldes med alt muligt forskelligt. Faktisk er det nogle gange vores løsning, hvis vi har forskellige rester i køleskabet. I stedet for “rester” er der restaurant, hvor man kan bestille pandekager med forskelligt fyld.

Og så er det jo lækkert lige at slutte af med en sød pandekage som dessert.  Hjemmelavet syltetøj, bananer og nutella eller mørk sirup, alle har hver deres favoritter. I flasken på billedet er der mælkebøtteblomst sirup som jeg har lavet med mine børn.  Det smager lidt som blomsterhonning.

Hvis du vil prøve en helt anden slags pandekager, så prøv min opskrift på franske crêps. Det er en pandekage uden æg, som man kan bage super tyndt og fylde med både ting fra det salte og det søde køkken.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.