Elsker du is og vil have et alternativ til piskefløde så prøv denne italiensk vaniljeis lavet på mælk.
Ingredienser7 dl sødmælk Øko Sådan gør du
|
|
- Æggeblommerne piskes luftige sammen med resten af sukkeret. Alt sukkeret skal være opløst.
Hæld mælken i æggemassen i en tyndt stråle mens du pisker.
Hæld hele masse tilbage i gryden vær opmærksom på at Iscremen må ikke koge, så skiller æggene og du kan starte forfra. - Varm, under konstant piskning iscremen op indtil den får en cremet konsistens. Det skal være så du lige kan trække en træske gennem massen og så trækker den et spor.
- Kom iscremen i køleskabet indtil den er kold.
Har du en ismaskine så kør isen på ismaskinen i ca 40 minutter og kom isen i en beholder i fryseren.
Hvis du ikke har en ismaskine, så rør i isen hver halve time under indfrysningen. på den måde undgår at isen laver krystaller. Den skal stå natten over i fryseren og tages ud 20 min før den skal spises.
Til dagligt underviser jeg på Himmerlands Ungdomsskole. Her kan du se hvad mine elever brugte deres is til. Cookies lavet i shotform med denne is. De tilsatte lidt af cookiedejen i isen og den kombination var de svært glade for. Opskriften på cookies i shotformen finder du HER
Du kan f. eks. købe lækre chokoladeknapper fra callebaut hos Hellebergs kager eller hos kageoplevelser (Reklamelink)