Italiensk vaniljeis lavet på mælk

Elsker du is og vil have et alternativ til piskefløde så prøv denne italiensk vaniljeis lavet på mælk.

Ingredienser

7 dl sødmælk Øko
2 ss vaniljesukker eller 1 vaniljestang
130 gram sukker
6 æggeblommer pasteuriserede

Sådan gør du

  • Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og det hele kommes i en gryde sammen med sødmælk og cirka halvdelen af sukkeret.
  • Varm mælken, mens du rører i den,  op til kogepunktet, og tag gryden af kogepladen og lad det stå og trække i mindst 20 min.
  • Ta’ vaniljestangen op, skyld den og læg den til tørrer – så kan du ( hvis du er den sparsommelige type som mig, bruge den til vaniljesukker)

Isen på dette billede er blevet tilsat lidt cookiekagedej. Du kan tilsætte is hvad du har lyst til. Hakket bær, chokolade eller lakridspulver.
  • Æggeblommerne piskes luftige sammen med resten af sukkeret. Alt sukkeret skal være opløst.
    Hæld mælken i æggemassen i en tyndt stråle mens du pisker.
    Hæld hele masse tilbage i gryden vær opmærksom på at Iscremen må ikke koge, så skiller æggene og du kan starte forfra.
  • Varm, under konstant piskning iscremen op indtil den får en cremet konsistens.  Det skal være så du lige kan trække en træske gennem massen og så trækker den et spor.
  • Kom iscremen i køleskabet indtil den er kold.

Har du en ismaskine så kør isen på ismaskinen i ca 40 minutter og kom isen i en beholder i fryseren.
Hvis du ikke har en ismaskine, så rør i isen hver halve time under indfrysningen. på den måde undgår at isen laver krystaller. Den skal stå natten over i fryseren og tages ud 20 min før den skal spises.

Til dagligt underviser jeg på Himmerlands Ungdomsskole. Her kan du se hvad mine elever brugte deres is til. Cookies lavet i shotform  med denne is. De tilsatte lidt af cookiedejen i isen og den kombination var de svært glade for. Opskriften på cookies i shotformen finder du HER 

Du kan f. eks. købe lækre chokoladeknapper fra callebaut hos Hellebergs kager  eller hos kageoplevelser  (Reklamelink)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *