Cookies i shotform

Cookies i Shotform er en sjov og anderledes måde at servere cookies på og de fine former giver et hav af muligheder for at lege i køkkenet.

Shot glas form eller Shotform – den kaldes begge dele.

Har du set denne form og tænkt – hvordan i alverden skal man bruge den? Her er et bud på hvordan du kan bruge shotformen til kager.Du kan finde formen hos f.eks. Hellerbjergskager  (Reklame link)

Silikoneform, shotform

 

Shotglas cookies

Disse kager har jeg udviklet til danmarksindsamlingen 2019.

Til indsamlingen blev der samlet ind til piger rundt om i verden. Med Danmarksindsamlingen kan vi ikke rede alle piger i verden, men pengene kan blive brugt til “at plante et frø”/ give skolegang, en ny start og hjælp. Min tanke var at lave en kage som skulle symbolisere det at “så et frø” hos nogen. Derfor opfandt jeg disse urtepotte kager med små chokoladespire. 

 

Ingredienser til 16 stk cookies i shotform

50 g. smør (stuetemperatur)

150 g. sukker

85 g brun farin

1 stort æg

285 g mel

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

140 g små mørke chokoladeknapper.

Sådan laver du cookies i shotformen

  • Pisk smør, sukker og brun farin sammen i 3 min. Pisk ægget i og pisk ved høj hastighed i 5 min.
  • Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen. Dejen skal være noget smulder. Ikke noget med at mase den sammen til en klump for så bliver den rigtig træls at få i formene
  • Vend chokolade stykkerne i.
  • Start med at fylde formene halvt op og mas dejen let sammen nede i formene med bagenden af en ske. Fyld dem helt om og mas sammen igen. Du kan kigge gennem formen om tjekke at der ikke er nogen huller.  Der skal ligge et lag øverst, som skal mases godt sammen, så man er sikker på at bunden bliver hel. Kagerne hæver kun en lille smule.
  • Bag kagerne i 22- 25 min. 180 grader almindelig ovn. 22 min, hvis de godt må være lidt seje og 25 min hvis de skal være sprøde over det hele.  Bunden blive altid sprød og gylden.
  • Lad kagerne stå i formen i 10 min, før du vrider dem ud af formen. De er bløde så længe de er varme.Hvis du vil se en lille film om hvordan de tages ud så se denne video ca. 2 minutter henne https://www.youtube.com/watch?v=p5uvpw3PMnYNår jeg har poppet dem op, giver jeg dem et lille vrid mens jeg trækker dem af.
  • Køl dem af på en rist.
  • Kan opbevares i mindst 2 uger i en kagedåse.

 

Ideer til shotformen.

Kagerne kan fyldes med f.eks. chokolademousse, flødeskum og bær. Du kan også pensles dem indvendigt med smeltet chokolade og fylde dem med mælk, hindbær grød eller andet flydende. Måske en baily til kaffen.

Du kan også fylde dem med is og parasoller og bruge dem til en børnefødselsdag 

Til dagligt underviser jeg på Himmerlands Ungdomsskole i blandt andet bagning. Jeg har lavet disse shotglas cookies med mine elever og her er deres udgave. Shot cookies med hjemmelavet is tilsat lidt cookiedej. Opskriften på isen findes HER, dog må du ligesom eleverne selv tilsætte smag, hvis det ikke bare skal være vanilje.

 

Er du til kreative kager så vil du måske kunne lide mine flødeboller – klædt ud som kyllinger.

Hjemmelavede påske flødeboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.