Sursød sovs kender du fra det asiatiske køkken. Denne opskrift er en basis opskrift som kan bruges som tilbehør til kød, forårsruller eller f.eks. wontoner.
Da vi rejste rundt i Vietnam med familien i vinteren 2019 fik vi mange gode madoplevelser. En af favoritterne var Wonton med sursød sovs og den ret har vi efterfølgende prøve at genskabe hjemme i Danmark.
Du kan finde opskriften på mine wonton med kylling ved at klikke her: Wonton med kylling
Sovsen her er nem at lave og du kan sagtens udvikle mere på det selv. Tilsæt f.eks. flere grøntsager, svitset kyllingestykker og server det hele med ris.
Wonton sur- / sødsauce
Lækkert fyld til wonton
Antal: 5 personer
Udstyr
- Lille gryde
- Skærebræt
- Køkkenkniv
Ingredienser
- 1 dåse ananas
- 1 dl brunt sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 0,5 dl balsamico
- 1 spsk soya
- 1 spsk honning
- 1 stk rød peberfrugt
Sådan gør du
- Held ananassaften fra ananasringene og gem det i et glas
- Kom eddike og soya i ananassaften.
- Skær ananasringene i små tern
- Skær peberfrugten i små tern på 0,5 x 0,5 cm
- Bland den brune farin med majsstivelse og varm det op i en lille gryde samtidig med at du tilsætte ananas/soya/eddike blandingen lidt ad gangen. Tilsæt honning. Lad det koge et par minutter mens du rører i det og saucen tykner.
- Skru ned og tilsæt peberfrugten og ananasstykker. Smag saucen til med soya, eddike evt et nip sukker, så den får den balance du synes er bedst.