Hjemmelavede hvidløgsflutes

Her er en opskrift på nemme hurtige hjemmelavede hvidløgsflutes. Det er let at lave sine egne hvidløgsflutes, og så smager de meget bedre end de optøede man køber.

Hvidløgsflutes er super lækre som tilbehør til sommerens grillfester, til italienske pastaretter, supper eller den gode bøf. Mine børn vil nok sige at hvidløgsbrød passer til alt og lige sætter prikken over i’et på aftenbordet.

Denne opskrift er lavet til mine elever i madkunst, som kun har kort tid til at hæve dejen da de skal blive færdige inden timerne slutter. Tricket med at hæve og bage med damp er ikke noget jeg selv har fundet på – men jeg giver det glædeligt videre.  Har du bedre tid, kan du hæve dejen på bordet og bare vente på at den har hævet til ca. dobbelt størrelse inden du forsigtigt former flutene og efterfølgende lader dem hæve 30 minutter inden du sætter dem i ovnen.

Hvidløgsflutes

Tilb. tid30 min
Samlet tid4 t
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl vand fingervarmt
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 30 g fuldkorns- / grahamsmel
  • 300 g hvedemel

Hvidløgssmør

  • 100 g smør stuetempereret
  • 1,33 fed hvidløg presset
  • 3,33 spsk persille finthakket

Sådan gør du

Hvidløgssmør

  • Rør smør sammen med hvidløg og persille
  • læg et stykke husholdningsfilm på ca 20 cm på bordet og kom smørret på i en en lille bane
  • Fold husholdningsfilmen om smørret og rul det sammen til en pæn rulle. Læg rullen i køleskabet.

Dej til flutes

  • Tænd ovnen på 40 grader
  • Smuldr gæren ud i en skål med det lunkne vand og rør til gæren er opløst.
  • Tilsæt honning, salt og fuldkornsmel, og rør det godt sammen.
  • Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt. Gem ca 20 gram til at ælte dejen i på bordet
    (Pas på med at komme for meget mel i. Dejen skal kun lige slippe fingrene).
  • Ælt dejen til den er blød, smidig og føles elastisk.
  • Del dejen i to klumper og form dem til flutes

Hvidløgsflutes

  • Stil et fad med kogende vand i bunden af ovnen
  • Pensl flutene med vand.
  • Lad flutene hæve i den lunkne ovn i 30 minutter
  • Ta' flutene ud og sæt ovnen på 220 grader eller 200 grader varmluft
  • Pensl flutene med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn på 220 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  • Lad hvidløgsflutene køle af på en bagerist.
  • Skær dybe riller 3/4 ned i begge flutene.
  • Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en skive ned i hver rille. Hvis du ikke skal spise brødet med det samme, så vent med at komme smørret i til brødet er kølet af.
  • Når brødet skal bruges sætter du brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter, eller til smørret er smeltet.

Jeg har udviklet mange opskrifter som jeg bruger til mine madkunst elever på Himmerlands Ungdomsskole. Billederne i opskrifterne er taget i forbindelse med undervisningen og ofte taget af mine madglade elever. Har du lyst til at se flere opskrifter på brød såsom pita, burgerboller, fladbrød og lignende  så klik her Sara brødopskrifter 

Her kan du læse om et bagestål: om fordele og ulemper og hvornår jeg bruger det. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering