Wonton med kylling

Wonton med kylling kan bruges både til aftensmad og lunes til en hurtig snack til frokost. Denne udgave er inspireret af vores tur til Hoi Ahn i Vietnam. 

Da vi rejste i Vietnam i december 2019, var wonton med kylling en af de positive madoplevelser vi stødte på. Som alternativ til de evindelige forårsruller vi fik serveret hver gang maden var med i prisen for et arrangement, var wontonerne en lækker ny ret, som vi efterfølgende selv opsøgte.  Vores favorit udgave var wonton med kylling sammen med sursød sovs. Når vi fik dem serveret var det på salat med friske bønnespirer, ananastern, friskhakket persille drysset ud over sovsen. 

Wonton med kylling

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Antal: 5 personer
Pris: 60 kr

Udstyr

  • Stor pande
  • Stor gryde

Ingredienser

  • 1 pakke wontondej
  • 500 g kyllingebryst
  • 1 stk løg
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kopper fintsnittet kål, f.eks. spidskål eller hvidkål
  • 3 stk forårsløg
  • 1 spsk fint hakket persille

Sådan gør du

  • Skær løgene i små stykker, og svits dem på panden sammen med olie og hvidløg.
  • Svits det finthakkede kål med.
  • Skær kyllingebrystet i små stykker imens
  • Tag løg og kål af panden og steg kyllingestykkerne på panden.
  • Skær forårsløgene i tynde ringe og tilsæt dem kødet.
  • Når kødet er færdigstegt kommes hakket persille, løg og kål tilbage i panden, og det hele smages til med salt og peber.
  • Tag et stykke wontondej, og læg lidt af fyldet på det. Det skal kunne foldes over midten, så fyldet kommer til at ligge i den ene ende af det nye rektangel.
    Fyldet på wontondejen
  • Herefter foldes fra dejhjørnet til modsat side. Dejen "vippes" i trekanter.
    Foldning af wontondej
  • Sæt en stor gryde over med olie til friturestegningen. Ca. 2-3 cm. olie i bunden.
  • Put 4-6 af wontonerne i gryden, og lad dem ligge til de bliver lækre gyldenbrune.
    Stegning af wonton
  • Når de er sprøde og lækre, tages de op, og lægges på et stykke køkkenrulle, så olien kan suges ud. Sørg for at hælde så meget som muligt fra først.
  • Når de er helt tørre, kan du evt. lægge dem i et fad og putte dem i ovnen ved svag varme, så de holder sig lune.


Opskriften på sursød sovs finder du her: Sursød sovs 

Når du skal servere wontonerne lægges de på en tallerken og sursød sovsen hældes over. En god blandet salat med masser af bønnespire passer rigtig godt til.

Hvis du vil prøve endnu en asiatisk ret som vi lærte at lave i Vietnam så kig her: Vietnamesiske Forårsruller 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering