Casting til den store bagedyst

Casting til  den store bagedyst er en oplevelse man aldrig glemmer. Her kan du læse om min oplevelse med castingforløbet.

Casting til den store bagedyst

Brevet fra DR ankom i starten af december – tillykke du er udtaget til casting. Så hopper hjertet lige en gang. 

Du skal komme den 19 januar og medbringe en kage. 

Derefter tænkte jeg så det knagede – hvad skulle jeg tage med. Jeg vågnede faktisk om natten og tænkte i kager og nåede også at tænke – Det går sku ikke der her – det er jo bare en casting – tænk hvis jeg kommer med. 

Min castingkage til den store bagedyst

Jeg ville lave noget som fortalte noget om mig og viste hvad jeg kunne. Jeg kan bygge hvad som helst i honningkage, men jeg kunne jo ikke taget et honningkageslot med hele vejen til århus.  Det ville være svært at transporter og måske for let en opgave. Jeg overvejede en gravko, da den er lidt krævende og så ville jeg lave en prinsessetærte/en kagehøj som de kunne smage på som gravkoen kunne skulle grave i. Men som min mor sagde: hvorfor skulle gravkoen grave i en pæn høj.

Tilbage til slottet. Jeg kunne lave en ønskebrønd foran slottet, men så skulle slottet være meget stor eller kagen meget lille. Jeg brændte mig varm på ønskebrønden efter at mine unger foreslog at der skulle svømme fisk rundt i den – det var da en udfordring der var til at tage på.

Jeg lavede en kage med tyrkisefarvet limemouse på chokoladekagebund med en blå glace og en ”mur” af et chokoladebånd. Når man skar i kagen kom en guldfisk frem i snittet som smagte af banan og kokos. Øverst var der marcipan åkander og en fin frø.

Der ud over havde jeg et lille slot i honningkage.

Kaos i køkkenet inden afgangen til casting

I ugen op til castingen fik jeg lavet alle de mange dele små dele og dagen før blev kagen samlet. Om formiddagen inden castingen skulle jeg blot lave glace og chokoladebånd på 1 ½ time og så afsted.

Total kaos!  Chokoladebåndet krøllede sammen da tapen løsnede sig fra bordet og jeg måtte starte forfra, men havde for lidt chokolade. Men det lykkedes ved at genbruge noget af de farver chokolade igen, så farverne blev anderledes end planlagt.  Dog blev båndet skævt, da jeg måtte lyn nedkøle det ude i frostvejr pga tidspres og så blev det for koldt. Ind i varmen igen og blive sat på kagen og så ud igen i frost for at blive kold så jeg kunne pille plastikbåndet af. Et lille stykke knækkede af – men der var ikke noget af gøre – jeg havde ikke mere chokolade og tiden var ved at løbe fra mig.

 

Ankomst til DR bygningen i Skejby

Da jeg kom ind i DR bygningen blev jeg mødt af en smilende dame som sagde velkommen og gav hånd. Det vil sige gav en lille finger, for jeg havde armene fyldt af kagen, bøtter med blomsterne og frøen, det lille slot og min taske. Der var sat bordere op hvor man lige kunne pynte sin kage færdig inden jeg blev fotograferet sammen med kagen. 

Så skulle kage pyntes

Jeg opdagede desværre at  frøen var væltet i bakken og armene og hænderne faldt af. Op ad tasken hev jeg lidt fondantværktøj og så fik jeg den nogenlunde sat sammen. Hænderne måtte dog erstattes af en lille åkande, til alt held så det faktisk også meget fint ud. 

Vi kom ind i et rum, hvor alle kagerne skulle stilles på et lange bord og alle dem som skulle til casting kunne sidde og kigge på dem. Sikke et vildt kagebord! 

Velkommen til casting på den store bagedyst

Casteren fortalte om bagedysten og hvad dagen gik ud på. Vi skulle, en efter en, fortælle om os selv og om vores kage. Vi skulle også fortælle en ting, som man ikke lige skulle tro om en. Hvad skulle man lige sig der??

Jeg var 4 sidste og vel ca. Nummer 46 – så jeg havde god tid til at tænke. Dog var det temmelig svært at tænke, for der var simpelthen så mange spændende søde mennesker og dem lyttede man jo til.  Alt hvad jeg havde forberedt hjemmefra forsvandt som dug fra solen og jeg blev også mere og mere nervøs. At jeg blev nervøs, kom helt bag på mig. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været nervøs. 

Der var mange vilde historier:En fortalte om at have besteget et bjerg, en om anoreksi og en om at have vejet 40 kg mere end nu. 

Jeg overvejede, at jeg skulle sige at jeg kunne køre fra dem alle sammen på telemark, men valgte at sige at jeg havde boet ved 50 familier i løbet af et år som jeg gjorde da jeg rejse med Up with People. 

Jeg fortalte også at jeg ville have medbragt et stort slot, men at det var for svært, så de skulle se ønskebrønden foran sig i perspektiv til det lille slot som jeg stod med (2 meter fra dem). Det tror jeg de synes var meget sjovt. 

Så spiste vi kager. 

Efter 2 timer med præsentationer gik de 3 dommere og casterne ud for at snakke og vi andre prøvesmagt kagerne. Det var lidt akavet. Nogle var meget nervøse og lukkede, men de fleste var til at snakke med. Nogle kager var mega flotte og helt vilde, andre meget simple, men sjove. 

Jeg smagte 6-7 stykker, nogle smagte virkelig godt andre aldeles dårligt. Jeg var glad for at der blev spist af min kage, nogle kager stod urørte og det synes jeg virkelig må have været et antiklimaks  

Da dommerne kom ind læste de 10 navne højt som skulle blive siddende. Mit var navn nr. 3.

Videre til 2. casting

Vi blev flyttet ud i lobbyen og skulle ind til individuelle interviews.

Man var inde i 15 min og tiden fløj afsted. Det første de spurgte til var det med de 50 familier☺ De smagte også på kagen og den faldt i god jord.

Det var en rigtig behagelig og ærlig samtale og jeg gik derfra med en god fornemmelse. Det følte helt rigtigt og jeg fik bare endnu mere lyst til at komme med.

Få dage efter kom opringningen: Jeg skulle med til den hemmelige udfordring og sidste casting.

Den sidste casting

Den hemmelig udfordring var en lagkage. Vi fik opskriften på en bund og en grundopskrift på mousse. Dog stod der bare “bær” – hvilket jeg godt kunne regne ud kunne give problemer i forhold til den angivne mængde husblas. Solbær og hindbær skal ikke have det sammen. 

Jeg valgte hindbær, da jeg har brugt det mange gange før – ikke noget med havntorn som jeg ikke anede en skid om. 

Det var med sommerfugle i maven at jeg gik i gang, men det var vildt sjovt. 2 hold kameramænd gik rundt samt den rigtige dommer og casterne. Der var tryk på fra start og man var ikke alene længe med sine tanker. 

Fik ikke bagepulver i bundene

Meget var målt op på forhånd – ligesom man se på tv, når de laver den hemmelige udfordring. Desværre opdagede fjeg or sent at bægeren med det hvide pulver ikke var bagepulver, men det flormelis som senere skulle i moussen og at bøtten med bagepulver stod ved naboen(det var ikke målt af). Der kom altså ikke bagepulver i min bunde og ikke tid til at lave dem om. Til alt held hævede den fint, så piskningen af æggene må have været super.

Min kage bestod af 3 lagkagebunde med hakkedehasselnødder i. Hindbærmousse, et låg af marcipan, chokoladesmørcreme, En marcipanrose, chokolade store flager og nogle nødder med ”trukken” karamel som kunne stå og stritte op fra kagen. Den fik ikke for lidt – for der var simpelthen så mange sjove ting man kunne lege med i det køkken.

Da alle vores kager kom til smagning af dommerne kunne jeg godt se at min var fin. Den var også en af de 3-4 stykker som stod flot i snittet da den blev skåret ud. Alle de andres var for bløde.

Da jeg gik derfra tænkte jeg at det havde været sjovt, men at der var mange som kunne gå videre og at vi var flere lærere, kvinder, 40 årige end der var behov for. Fint nok, at være til den hemmelige udfordring var det jeg havde drømt om og det havde været mega sjovt.

Den endelig opringning. 

Jeg var på studietur i Atlanta med min efterskole. Midt på formiddagen, mens jeg på vej ud af hotellet, blev jeg ringet op. Det var en dag før end de havde sagt de ville ringe, så det kom helt bag på mig. Jeg skulle med! 

Det var virkelig svært at bevare koncentrationen i samtalen. En ting var at jeg befandt mig i en park i USA og en hjemløs som blev ved med at råbe til mig at jeg var i vejen og at det var hendes park, men en anden var  tanken “hvad fan er det jeg er ved at kaste mig ud i, og kan jeg virkelig det her” 

Jeg sagde selvfølgelig JA og det er en beslutning at aldrig har fortrudt. 

Vil du gerne til casting på den store bagedyst ?

Har du læst med så langt, er du måske en af dem som overvejer at prøve casting til bagedysten. Bare gør det og tag de oplevelser med det giver. 

DR har nogle fantastisk folk som skaber trygge rammer og som hjælper en hele vej før og under programmet. Efterfølgende hjælper de med pressehåndtering og er klar med gode råd og vejledning. 

Tænker du – har man være med i bagedysten så bliver man rig og berømt? 

Nej. Man får ikke noget foræret og vejen til følgere på instagram, efterfølgende forretningsaftaler, udgivning af bøger osv. kan kun du selv skabe. Men, det er klart at deltagelse i programmet kan være med til at åbne nogle døre og det netværk man får i bagedystfamilien er helt fantastisk.

Opskrifterne til kagerne i mit første program ligger her:

Najas solsikker

Hønsehuset

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *