Marianne fra bagedysten lavede den mest fantastiske banankage som har inspireret mig til at lave denne opskrift. Den er lige lidt nemmere at gå til, men indeholder også karameliserede bananer.
Da jeg til dagligt arbejder med børn, kan jeg ikke lige flambere bananer i Rom, men tanken om at karamellisere bananerne inden de kommer i kagen har jeg længe drømt om at afprøve. Min favoritbanankage indeholder kokos, så derfor skulle disse muffins også indeholde kokos.
Ingredienser 
400 g skrællet bananer
30 + 200 g smør (stuetempereret)
100 +100 g sukker
200g brun farin
4 hele æg
1, 5 dl mælk
250 g hvedemel
50 g kokosmel
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 nip salt
Sådan gør duSkær bananerne over på midten og dernæst på langs Smelt sukkeret (100g) til det er lysebrunt, tilsæt smør (30g ), skru ned på lavt blus og læg bananerne ned i karamellem. Lad dem stege 3 min på hver side. Lad dem køle ned i karamellen. |
![]() |
![]() |
Tænd ovnen på 200 grader – almindelig ovn eller 190 varmluft
I en skål blandes sukker(100g,) brun farin og smør i stykker på 1×1 cm (200g ). pisk det i 5 min, til sukkeret og smørret er rørt rigtig godt sammen. Pisk et æg i ad gangen så ægget kommer godt ind i sukkermassen, inden det næste æg tilsættes.
Bland mel, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen, si det ned i dejen og vend det i dejen med en dejskraber. Vend kokosmelet i dejen
Mos bananerne og vend mælken i mosen så den bliver koldere. Vend bananmosen i dejen.
![]() |
![]() |
![]() |
Fordel dejen i 24 almindelige muffinsforme. Formene skal fyldes 3/4 op. Bruger du store “amerikanske” muffinsforme er der til 16-20 stykker, alt efter hvor store du vil have dem.
Bages i 22-25 min. alt efter om du bager i muffinsforme i silikoneforme eller bare i papirsforme. Det tager lidt længere tid i siliconeformene og selvfølgelig hvis du bage i store forme, så skal du lægge yderligere et par minutter til. Kagerne skal tage farve og blive lysebrune. Er du i tvivl så giv dem et min. mere – de må ikke få for lidt. De får en sprød overflade og bliver lækre bløde svampet inden i.
Fryseegnet.
![]() |
![]() |
![]() |
Topping:
Det er enligt ikke nødvendigt at komme noget oven på disse muffins, men her er et par forslag til toppings:
Den helt nemme løsning: Læg en skive pålægschokolade på toppen, mens kagerne er lune og lad det smelte.
Du kan også f.eks. bruges mariannes fra bagedystens Romcreme Her er linket til den.
Reklame: Klikker du på link på min hjemmeside og kort tid efter handler på siden, får jeg en lille provision af købet.
|
Læs om mine erfaringer med bagesten her https://kagerforalle.dk/hvorfor-bage-paa-et-bagestaal/
Verdens bedste Bagesten er lavet af stål – Bagestålet, Bedst i Test. Netop nu sparer du 40%! |
|