Her er en opskrift på omelet til brunch med tomat, basilikum, serranoskinke og 2 slags ost.
Omelet kan være så meget mere end bare lidt æg og mælk blandet sammen.
Her er en opskrift på en lidt anderledes lækker omelet, som vil vække opsigt til en søndags brunch eller som et hurtigt aftensmåltid. Hvis du ikke har prøvet at lave omelet før, kan du tænke omelet er som tynd æggekage som kan foldes eller rulles om fyldet. Den er tykkere end en klassisk pandekage men tænk på små amerikanske pandekager – så har du tykkelsen.
Luksus omelette med basilikum, tomat, serraoskinke og 2 slags ost.
Udstyr
- 1 stegepande med låg
Ingredienser
- 6 stk æg
- 1 dl mælk
- 12 stk cherry tomater eller andre små søde tomater
- 4 skiver serrano skinke eller evt bacon
- 12 stk store basilikumblade
- 30 g ricotta ost
- 20 g parmasanost
- salt og peber
- 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Skær hver cherrytomat i 8 stykker og stil dem til side i en skål
- Læg skinken/bacon på en kold stegepande på og skru kogepladen op på middel varme. Skru evt. lidt højere op når fedtet begynder at smelte. Steg skiverne sprøde og hak dem derefter i stykker på ca 2 cm.
- Læg to basilikumblade til side - de skal bruges til pynt og hak de øvrige blade groft. Vend basilikum bladene i ricotta osten.
- Pisk æg og mælk sammen med til piskeris og tilsæt lidt peber. Varm olien op på en pande på middel varme. Hæld halvdelen af æggemassen på panden. Læg låg på panden og steg til du kan se at ægge massen stivner foroven. ca. 3-5 min.
- Løsen omeletten fra panden og få omeletten til at glide over på en tallerken. Hæld mere olie på panden og lav den sidste omelet. Imens lunes basilikum/ricottaosten i en microbølgeovn inden den smøres på de færdige omeletter. Smør halvdelen af ricottaosten på hver omelet.
- Fordel skinke/bacon stykkerne og de små tomatbåde på omeletterne og riv parmasan ost ud over. Alt efter hvor salt en skinke/bacon man bruger, kan man drysse lidt salt på. Rul omeletterne til 2 små roullade og server dem straks.
Opskriften er prøvet af 170 elever.
Jeg bruger denne opskrift til at introducere min elever på Himmerlands Ungdomsskole til madkunstskab. De har i intro til faget kun 1 time til at lave maden, spise og vaske op, så det skal være en hurtigt ret. Hvis man laver disse omeletter med sine børn kan man, som jeg gør med mine elever når jeg har tid, snakke om forskellen på frisk ost og lagret ost, langtids tørret skinke og bacon, brugen af friske krydderurter, eller tage snakken om hønen og ægget – hvad kom først?
Har du lyst til at prøve nogle sunde grønne pandekager til din brunch så kig her.
|
Skal du bruge brød til til brunch så finder du opskriften på bagels lige her. |