Dej til dumplings

Du kan nemt selv lave din dej til dumpling selv. Dej til dumplings er nem og meget billig at lave selv. Du kan fylde dejen med alverdens forskellige kød og grøntsagsblandinger. Hvis du ikke ved hvad dumplings er så læs videre inden du springer til opskriften på dej til dumplings.

Dumplings er lækre små “madpakker” som kan være lige  så forskelligartet som verden selv. Hvis man elsker krydderier og er nysgerrig på mad, er dumpling vær at give sig i kast med for der er mange variationer og smagssammensætninger, der kan få dig til at rejse kulinarisk til forskellige hjørner af verden – blot ved at være i dit køkken.

Dumplings har deres rødder i Østasien, hvor de har været en vigtig del af køkkenerne i lande som Kina, Japan og Korea i århundreder. Kina er særligt kendt for sine dumplings, hvor de stammer fra den nordlige del af landet. Her finder man de berømte jiaozi, der er fyldt med forskellige kombinationer af svinekød, grøntsager og krydderier. De kan dampes, steges eller koges og serveres ofte som en del af det kinesiske nytårsfest.

Japan har sin egen variant af dumplings, kendt som gyoza. Gyoza er typisk fyldt med hakket svinekød, hvidløg, ingefær og kål og serveres ofte med en sojabaseret dyppesauce. Disse lækre små bidder af himlen er en yndet ret på japanske izakayaer og ramen-steder.

Korea byder også på deres egen unikke version af dumplings, kendt som mandu. Mandu har en rund form og er fyldt med en blanding af hakket svinekød, grøntsager og tofu. De kan enten dampes, koges eller steges, og er en populær ret i Korea året rundt.

Men dumplings begrænser sig ikke kun til Østasien. De findes i mange andre kulturer og lande, hvor de tilpasser sig lokale smagstraditioner. I Indien er samosaer en form for fyldte dejlommer fyldt med krydret kartoffel- og ærteblanding, som ofte serveres med chutney. I Italien har vi ravioli, hvor dejen omfavner en blanding af ost, kød eller grøntsager og serveres med en velsmagende sauce.

Den mangfoldighed, der findes inden for dumplings og andre små ” madpakker” er en evig kilde til glæde for mig. Når jeg rejser, er det altid spændende at smage lokale varianter og opdage nye smagskombinationer, uanset om det er på gadekøkkener eller lokale restauranter og så er det sjovt at se om man kan lave dem derhjemme.

Dej til Dumplings.

Dej til dumplings

Forb. tid10 minutter
Køkken: Asiatisk

Udstyr

  • 30 dejklumper til dumplings

Ingredienser

  • 2,5 dl kogende vand
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g mel

Sådan gør du

  • Opløs saltet i det kogende vand
  • Tilsæt melet og rør det sammen med en ske.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den til den ikke længere klistre.
  • Pak dejen i en pose eller læg film over og lad den køle i 30 min i køleskabet

Dumplings kan have flere forskellige former. Du kan f.eks. vælge at lave små runde poser eller aflange små pakker. Bagefter kan du dampe eller koge dem eller stege dem i olie. De smager meget forskelligt alt efter hvad du vælger.

Her kan du finde forslag til fyld til dine dumplings https://mandekogebogen.dk/hjemmelavede-dumplings.562.html

Har du lyst til at prøve andre retter fra andre lande?

Empanadas fra Argentina 

Empanadas fra argentina

Lykkekager fra Kina 

lykkekager

Frisk pasta fra Italien  

Ravioli og tortellini

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering