Mørk chokolade og en let syrlig frisk passionsfrugtganashe kan noget helt særligt. Her er min opskrift på passionsfrugtganache til fyldte chokolader
Jeg elsker passionsfrugt og denne her passionsfrugtganache smager fantastisk i fyldte chokolader.
Jeg har lavet min passionsfrugtganache i en konsistens hvor den bliver i skallen når man bider i chokoladen, men den er fortsat blød og cremet.
Jeg støber helst en mørk skal med 57,7% cacao, men man kan godt lave en kombination hvor man støber skallerne i mørk chokolade og lukker skallerne med en lys chokolade for at få lidt mere sødme i chokoladestykket.
Passionsfrugtganache
Ingredienser
- 50 g Usødet passionsfrugt puré
- 15 g glukosesirup 84%
- 30 ml Piskefløde 38%
- 150 g Hvid chokolade. Jeg bruger callebaut W2
- 10 g smør
Sådan gør du
- Kog passionsfrugtpure, glukosesirup og fløde op.
- Hæld det over chokoladen. Lade det stå 1 min.
- Rør det derefter sammen til en glat ganache. Start fra midten af skålen. Brug gerne en stavblender, så ganachen bliver ordenligt emulgeret/bladet.
- Når ganachen er kølet ned til 30 grader røres 10 g blødt smør ind i ganachen.
- Kom den i en sprøjtepose. Nu er det klar til brug.
- Når du har sprøjtet det i dine chokoladeskaller skal du lade det sætte sig, gerne natten over inden du lukker skallerne