Hjemmelavede shawarma brød

Hjemmelavede Shawarma med rester fra lammekøllen er bare et sikkert hit hjemme hos os. Brødet kan man købe i specialbutikker, men prøv at bage dem selv. De bliver super lækre og er fri for tilsætningsstoffer. Shawarma er noget af det bedst restemad jeg kender.

Da jeg boede i Aarhus  cyklede jeg til Bazar vest og købte de store flad brød, så jeg selv kunne lave shawarma eller durum (kært barn har mange navne) I dag bor jeg på landet og har ikke mulighed for at købe de lærker brød. Hvad gør man så – man bager dem da bare selv.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl. mælk
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 dl olie f.eks. raps eller solsikke
  • 200 g durum mel
  • 220 g hvede mel + lidt til udruldning

Sådan gør du:

Varm mælken op til den er fingervarm

Opløs gær og salt i mælken

Tilsæt durummel og hvedemelet og ælt dejen i 15 min. på en rørermaskine. Har du ikke en rørermaskine må du have gang i en grydeske og bagefter æltearmene.  Dejen er meget klistret til at starte med, men samler sig efterhånden om dejkrogen og bliver elastisk og lækker.

Del dejen i 8-10 klumper, alt efter hvor stor en pande du har. Min er 28 cm og jeg lavede 9.

Til klumperne til fine runde boller og tryk dem lidt flade. Drys med mel på begge sider. Lad dem hæve i 15 min- 45 min.

Rul en klup af gangen flad til en stor pandekage.

Varm en stor stegepande  op. Vær obs på at nogle pander på induktionskomfurer skal varmes langsomt op  – altså stil den først på middelvarme noge minutter så tæt på max. Jeg steger på trin 8 ud af 9.

Læg dejen direkte på den varme pande. Der skal ikke noget fedtstof på panden. Bag den 1- 1,5 min på hver side. Tryk store bobler flade. Opbevar dem i et viskestykke så de holder sig bløde.

Hjemmelavet shawarma

Du kan bruge alle slags kødrester.  Den rigtige smag kommer fra krydderierne.

  • 500 g  stegt lammekød  skåret i stimler
  • 1 ss stødt koriander
  • 1 ss spiskommen
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts chili
  • Frisk kværnet peber
  • evt salt, men mindre kødet var perfekt saltet
  • lidt olie til stegning

Varm olien godt op og hæld kødet på. Hæld krydderierne over og svits kødet til det er gennem varm. Nogle kan godt lide at det bliver stegt helt sprødt, andre vil helst bare have det varmet.

Dressing.

3 dl Ymer eller cremefraish røres med 2 fed presset hvidløg, salt og peber.

Tilbehør

  • Klassikeren: snittet salat, rødløg, agurk, tomat, peberfrugter
  • Amerikaneren: cole slaw salat med revet gulerod og finsnittet spidskål

REKLAME: Jeg får et par procenter, hvis du handler gennem min hjemmeside, hvilket jeg sætter meget pris på.

Mangler du en god stegnepande er lige nu forårsudslag ved  KitchenOne.dk
Her er linkt til deres forårsudslag på stegepander. 

Nysgerrig på mere

Kunne du lide denne opskrift vil du måske også synes Pitabrød   eller har fået lyst til at læse lidt om at bage på bagestål 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.