Syren Sirup

Syren sirup er super lækker på pandekager, i salat dressingen, oven på vaniljeis, i en drink eller oven på en sød kage.

Syren sirup

Hver maj måned når syrenerne duft spreder sig får jeg lyst til pandekager med syren sirup. Det er ganske få uger om året man har mulighed for at lave siruppen, men får man det først gjort kan det holde sig i køleskabet i måneder og skabe glæde hele sommeren.

Som barn kan jeg huske at jeg sugede nektaren ud af blomsterne som en anden lille bi, men det er først inden for de sidste par år at jeg er blevet opmærksom på at man kan bruge den ligesom hyldebær blomster.  I denne opskrift koger jeg saften til sirup, men man kan lade være med at koge den så længe og bruge saften til saftevand og i drinks. Jeg har også lavet is af saften, da jeg var med i den store bagedyst.

Hvis du vil have opskriften på isen kan du klikke her:

https://www.dr.dk/mad/opskrift/passionsdessert

Syren sirup

Syren sirup er super lækker på pandekager, i salat dressingen, oven på vaniljeis, i en drink eller oven på en sød kage.
Ret: Dessert, sirup

Ingredienser

  • 10 stk syrenblomsterklaser
  • 1 tsk citronsyre
  • 380 g sukker
  • 6 dl kogende vand ( det skal dække blomsterne)
  • 1/2 tsk atamon

Sådan gør du

  • Befri syrenerne fra den grove stængel midt i klasse og læg dem i en storskål eller dejfad.
  •  Skræl citronen med en kartoffelskræller så du kun får det gule med. Læg skrællerne ned til blomsterne.
  • Skær det hvide af citronen og smid det væk. Skær citronen i skiver og læg dem ned til blomsterne. 
  • Hæld sukker og citronsyre over blomsterne og overhæld det hele med kogende vand. Rør rundt til sukkeret er opløst (tilsæt atamon) og dæk det til. Lad det trække i køleskabet  3 dage.  
  • Si saften og kog den op.  Jo længer tid saften koger jo mere tyk bliver siruppen. Vær opmærksom på at den bliver væsentligt tykkere når den bliver kold, end når den er varm. Kogetiden er ca. 10-15 min alt efter hvor stor en gryde du bruger. 
  • Du kan tage lidt sirup op på en ske og lade den ligge i køleskabet. så får du hurtigt en fornemmelse af hvilken konsistens den har når det bliver kold. Man kan altid koge mere og gøre siruppen mere tyktflydende, men det er lidt trist at skulle til at tilsætte vand for at gøre den mere flydende.
Mangler du en opskrift til pandekager så har jeg en lækker lidt anderledes opskrift med skvalderkål lige her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering